Cestički vijećnici jednoglasno za proračun za 2018. u iznosu od 22,3 mil. kn

M.P./Varaždinske vijesti | 13.12.2017. u 10:39h | Objavljeno u Našim krajem

Općinski vijećnici Općine Cestica na sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasno su usvojili proračun Općine za 2018. godinu u kojem ukupni prihodi iznose 22.357.889 kuna.

Prijedlog proračuna obrazložio je načelnik Mirko Korotaj koji je tom prilikom naglasio kako su u proračun uključeni svi projekti koji su se odvijali i do sada te je naveo i nove projekte.

- Proračun ima iznimno izraženu razvojnu komponentu. Najveća stavka prihodovne strane su porezni prihodi koji iznose 10 milijuna kuna, a zahvaljujući novom Zakonu o financiranju lokalne samouprave koji je izglasan u Saboru na prijedlog HNS-a. Druga najveća stavka su pomoći, odnosno sredstva za koje se kandidirala Općina, a to je prihod od 7,5 milijuna kuna. U rashodovnoj strani najviše sredstava planirano je za dogradnju dječjeg vrtića, izgradnja Kulturnog centra, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i tekuće komunalno održavanje - naglasio je načelnik dodavši da je proračun razvojan, ali i socijalno osjetljiv.

- Naglasak je i na pronatalitetnoj politici pa Općina nastavlja s jednokratnim pomoćima roditeljima za novorođeno dijete u iznosu od 2.000 kuna po djetetu. I dalje će se sufinancirati boravak djece u dječjem vrtiću, svi osnovnoškolci će dobiti radne bilježnice, atlase i mape, a nastavit će se i stipendiranje svih studenata druge i viših godina studija, uz pet stipendija za brucoše - istaknuo je Korotaj.

Predsjednik vijeća Darko Majhen izrazio je zadovoljstvo što su svi vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost jednoglasno usvojili proračun kao temeljni akt bitan za normalno funkcioniranje i provođenje određenih projekata, dok je zamjenik načelnika Žarko Rodeš naveo kako je proračun za 2018. izrađen uzimajući u obzir sve potrebe građana i ispunjavanje uvjeta za provođenje budućih projekata.

Označeno u