CESTICA Završio projekt "Jer srce prepoznaje najbolje": nadamo se da će takvih projekata biti još! Foto: Luka Šalamun

CESTICA Završio projekt "Jer srce prepoznaje najbolje": nadamo se da će takvih projekata biti još!

VV | 6.7.2023. u 15:39h | Objavljeno u Našim krajem

- Naučila sam zdravo živjeti, doznala sam zašto je dobro jesti hranu ih svojeg vrta, ali i zašto nije dobro jesti previše masno. Vježbe su mi bile najzanimljivije. Mislim, "gibljemo se" mi svaki dan, ali nije to to. Svaka pohvala ovom projektu i hvala Općini Cestica te svima koji su nam omogućili radionice i druge aktivnsoti. Mi smo za to da se projekt nastavi! - poručila je Milena Kolmačić iz Otok Virja, koja je rado dolazila na radionice i vježbe koje su se proteklih godinu dana održavale u sklopu projekta "Jer srce prepoznaje najbolje".

projekt_zazeli_cestica-6.jpg

Završna konferencija projekta održana je danas u Cestici. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 57.000 eura (433.000 kuna), pri čemu je 85 posto sredstava osigurano iz europskih fondova, točnije, Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna. Projekt se provodi od 20. svibnja prošle godine do 20. srpnja ove godine. Nositelj projekta je Općina Cestica, a partner na projektu Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

- Tijekom trajanja projekta održali smo brojna predavanja, radionice, vježbe razgibavanja, dakle aktivnosti koje su usmjerene na društveni aspekt i zdravlje ljudi, u ovom slučaju mještana Općine Cestica. Možemo reći da je cilj ispunjen jer su se ljudi s provođenjem projekta sve više uključivali u aktivnosti - zadovoljna je Adriana Furjan, voditeljica projekta koja se nada nastavku aktivnosti na promociji zdravlja i zdravog života na području Općine Cestica. 

projekt_zazeli_cestica-4.jpg

- Vidjet ćemo hoćemo li nastaviti s vježbama razgivanja, s obzirom da su one bile i najpopularnije, u suradnji s Općinom Cestica ili kroz mogućnost uključivanja u neki drugi projekt. Očekujemo da će se u narednom periodu pojaviti i neki novi poziv, odnosno mogućnost za prijavu projekta kako bismo i dalje mogli nastaviti sa sličnim događanjima - rekla je Furjan.

Općina Cestica uspješna je u provođenju europskih projekata, što je potvrdio i sam načelnik Mirko Korotaj.

projekt_zazeli_cestica-11.jpg

- U proteklom razdoblju proveli smo puno projekata skroz komunalnu i društvenu infrastrukturu. Drago mi je što je došlo do realizacije ovog projekta kojim smo željeli podignuti kvalitetu života naših mještana na jedan viši nivo. Vjerujem da su brojni naši mještani, koji su se uključili u neku od organiziranih aktivnosti u sklopu projekta "Jer srce prepoznaje najbolje" došli do spoznaja na koji način čuvati naše zdravlje, koje je najvažnije. Cilj projekta je postignut, a na nam je, kao lokalnoj samoupravi, da s time nastavimo i dalje - rekao je načelnik Korotaj.

projekt_zazeli_cestica-1.jpg

logo.jpg

Galerija slika