CESTICA Roditeljima novorođenih potpore, mladima pomoć u podizanju vlastitog doma Foto: Općina Cestica

CESTICA Roditeljima novorođenih potpore, mladima pomoć u podizanju vlastitog doma

VV | 28.9.2021. u 16:44h | Objavljeno u Našim krajem

Po 2000 kuna potpora dobili su roditelji novorođene djece u Općini Cestica. Prijem za roditelje novorođenih je održan jučer, 27. rujna u Kulturnom centru u Cestici.

Čestitke na prinovama u obiteljima - 11 dječaka i 11 djevojčica - uputio je načelnik Mirko Korotaj.

20210927_163727.jpg

- Općina Cestica nastoji raznim oblicima pomoći obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih, a ta pomoć se očituje već od samog rođenja djeteta, te poslije u svim fazama odrastanja i školovanja. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje 2000 kuna, sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću na način da se za prvo dijete iz općinskog proračuna izdvaja 700 kuna, za drugo 800 kuna, a za treće dijete podmiruju se svi troškovi. Također se podmiruju troškovi plaća za učitelje u produženom boravku učenika OŠ Cestica, kao i nabavka radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa, a godišnje se dodijeli i sedamdesetak stipendija studentima. Projektom POS-izgradnje po povoljnim uvjetima nastoji se mladim obiteljima pomoći u podizanju vlastitog doma. Kroz razne oblike subvencioniranja, Općina Cestica nastoji stanovništvu vratiti 40 posto izvornih sredstava iz proračuna - naglasio je načelnik Korotaj.

Od 22 novorođenih najviše, pet ih živi u Natkrižovljanu, po troje novorođenih su iz Gornjeg Vratna, Velikog Lovrečana i Brezja Dravskog, po dvoje mališana su iz Otoka Virja te Radovca, a po jedno novorođeno dijete je iz Malog Gradišća i Vratno Otoka.

Najpopularnija imena su Jakov i Lovro, no rođena je i Amalia, Antonela, Dia, Doris, Ema, Erik, Gabrijel, Iva, Jana, Kiara, Leon, Lucija, Luka, Mark, Mia, Petar, Teodora i Vito.

20210927_164828.jpg

Označeno u