CESTICA Potpore obrazovanju mladih: osigurane stipendije za 45 studenta Foto: Općina Cestica

CESTICA Potpore obrazovanju mladih: osigurane stipendije za 45 studenta

VV | 12.11.2023. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

U dvorani Kulturnog centra u Cestici potpisani su ugovori za studentske stipendije za aktualnu akademsku godinu. Ukupno je dodijeljeno 45 stipendija, a uz načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, na potpisivanju ugovora sa studentima bio je i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

- Općina Cestica vodi brigu o mladima već od samog rođenja, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole te studija. Svim našim studentima želim uspješan nastavak i završetak školovanja - rekao je Korotaj.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada ove godine do 31. srpnja 2024. godine, a iznose 80 eura mjesečno za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 100 eura mjesečno studentima koji studiraju izvan područja spomenute dvije županije.

Stipendisti su: Lana Golubić iz Dubrave Križovljanske, Lazar Martina iz Križanča, Lazar Ivona iz Križovljana Radovečkog, Obadić Izidora iz Križovljana Radovečkog, Mihin Taša iz Križovljana Radovečkog, Kutnjak Anja iz Križanča, Furjan Antonela iz Babinca, Hercog Filip iz Brezja Dravskog, Furjan Nina iz Babinca, Robi Borak iz Velikog Lovrečana, Sakač Petar iz Natkrižovljana, Golubić Jurica iz Radovec Polja, Ivančić Klara iz Gornjeg Vratna, Bistrović Jakov iz Gornjeg Vratna, Jamnik Dora iz Cestice, Bolčević Martina iz Malog Gradišća, Furjan Lucija iz Selci Križovljanski, Šestanj Melanija iz Velikog Lovrečana, Borak Lara iz Radovec Polja, Korotaj Lea iz Velikog Lovrečana, Lazar Lorena iz Križovljana Radovečkog, Furjan Lana iz Cestice, Hip Ana iz Gornjeg Vratna, Škrinjar Nina iz Kolarovca, Furjan Mihael iz Dubrave Križovljanske, Hutinski Tea iz Virja Križovljanskog, Furjan Stela iz Velikog Lovrečana, Milušić Magdalena iz Vratno Otoka, Cestar Magdalena iz Gornjeg Vratna, Lazar Lucija iz Križovljana Radovečkog, Borak Gabrijela iz Malog Lovrečana, Korotaj Lana iz Križovljana Radovečkog, Domjan Mihael iz Cestice, Rodeš Filip iz Cestice, Majhen Marija iz Križovljana Radovečkog, Humek Iva iz Babinca, Kolar Sara iz Babinca, Leskovar Katja iz Jarki, Petric Maja iz Radovca, Bosak Sara iz Radovec Polja, Đurman Marko iz Gornjeg Vratna, Hip Viktor iz Križovljana Radovečkog, Rožmarić Mateo iz Velikog Lovrečana, Pšak Helena iz Radovec Polja, Lukaček Veronika iz Falinić Brega.