CESTICA Ne propustite ZDRAVI WEEK-end s predavanjem i radionicom o zdravoj prehrani Foto: Ilustracija/Arhiva VV

CESTICA Ne propustite ZDRAVI WEEK-end s predavanjem i radionicom o zdravoj prehrani

VV | 10.5.2023. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica u sklopu projekta “Jer srce prepoznaje najbolje”, u petak, 12. svibnja s početkom u 17 sati u Kulturnom centru u Cestici organizira ZDRAVI WEEK-end, manifestaciju u sklopu koje će se održati predavanje i kulinarska radionica na temu konzumacije i uzgoja zdrave hrane.

Predavanje “Mogućnosti i prednosti ekološkog uzgoja hrane” održat će se u 17 sati, a o ekološkom uzgoju hrane govorit će Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera. Nakon toga, s početkom u 18 sati, održat će se kulinarska radionica pripreme zdrave hrane uz degustaciju. Zdrave obroke pripremat će poznata međimurska kuharica, nastavnica i dobitnica brojnih kulinarskih nagrada u Hrvatskoj, Slađana Herman.

- Broj mjesta je ograničen, pa pozivamo mještane da se za ovaj događaj prijave na broj telefona 042/724-824 - poručuju iz Općine Cestica.

Inače, ukupna vrijednost projekta “Jer srce prepoznaje najbolje” je 433.329 kuna, pri čemu 85% sredstava osigurava iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je osiguran u državnom proračunu. Projekt je započeo 20. svibnja prošle godine i trajat će sve do srpnja ove godine, a partner u provedbi projekta je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije. U sklopu ovog projekta održavaju se različite radionice, predavanja i besplatni treninzi.

27327.jpg