CESTICA Književno-šansonijerska večer s dugogodišnjim novinarom i skladateljem Martinovićem Foto: Ilustracija/Facebook Varaždinsko književno društvo

CESTICA Književno-šansonijerska večer s dugogodišnjim novinarom i skladateljem Martinovićem

VV | 15.4.2023. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

U Kulturnom centru u Cestici u četvrtak, 20. travnja održat će se književno-šansonijerska večer sa Stjepom Martinovićem.

Dugogodišnji novinar, skladatelj mediteranskih balada i dizajner trzalačkih instrumenata u ožujku je gostovao u varaždinskoj knjižnici. Dosad je objavio pet zbirki pripovijedaka, 11 romana i fenomenološki esej, te 20-ak priča po zbornicima raznih natječaja u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Prevodi s engleskog, njemačkog i talijanskog jezika, a dosad je u književnim vodama osvojio niz nagrada i priznanja za romane i kratke priče.

- Proza Stjepa Martinovića odlikuje se raskošnom rečenicom, erudicijom i besprijekornim stilom, a tematski se proteže mediteransko-jadranskim prostorima i raznovrsnim odnosima među protagonistima, u rasponu od ljubavnih do delikatnih interakcija između djece i roditelja, prijatelja, slučajnih suputnika - objavljeno je na stranicama Općine Cestice.

Autor će u Cestici predstaviti dio svoga književnog rada uz izvođenje balada i šansona na gitari. Susret počinje u 19 sati.

plakat.jpg