"Centar pavlina" bit će generator kulturno-društvenih događanja u Gradu Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

"Centar pavlina" bit će generator kulturno-društvenih događanja u Gradu Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 3.10.2019. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je u lipnju ove godine Grad Lepoglava s tvrtkom Kocka iz Šibenika sklopio ugovore o izradi izvedbenog projekta likovnog postava, opremanja interijera i muzeološkog koncepta te idejnog projekta likovnog postava i opremanja budućeg Centra za posjetitelje “Centar pavlina” u Lepoglavi, predstavnici navedene šibenske tvrtke predstavili su prijedloge rješenja postave i koncepta budućeg muzeja.

Predstavljena rješenja nude prikaz povijesti Lepoglave, pavlinskog samostana, lepoglavskog čipkarstva i baštine koristeći najsuvremenije multimedijalne alate koji će posjetiteljima na jedinstven i interaktivan način predstaviti bogatu povijest i tradiciju lepoglavskog kraja.

Centar će ujedno biti generator kulturno-društvenih događanja u Gradu Lepoglavi te omogućiti odvijanje brojnih aktivnosti kao i predstavljanje kulturno-povijesnih znamenitosti, tradicije i baštine regije.

- Želimo da Centar za posjetitelje predstavlja bogatu povijest, kulturu i baštinu Lepoglave govoreći o njenom značaju ne samo na lokalnoj već i regionalnoj razini pa šire. Želimo da naša bogata i značajna povijest i baština budu predstavljeni na način na koji zaslužuju, ali i tako da bude magnet koji će u Lepoglavu privlačiti brojne posjetitelje. Ujedno, želimo da Centar utječe na podizanje turističkog, društvenog, gospodarskog pa i socijalnog statusa grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekti likovnog postava, opremanja interijera i muzeološkog koncepta te likovnog postava i opremanja, kada budu konačno definirani, s ostalom će dokumentacijom omogućiti Gradu Lepoglavi prijavu projekta Centar za posjetitelje “Centar pavlina” na natječaje Europske unije te resornih ministarstava kako bi se osigurala sredstva za njegovu realizaciju.

projekt_centar_za_posjetitelje_2.jpg