Sportski centar Jalkovec Foto: Martin Novosel

Čehok na novouređenom igralištu u Jalkovcu: Puno se radi po mjesnim odborima

Varaždinske vijesti | 4.9.2018. u 13:09h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani prigradskog naselja Jalkovec u Varaždinu imat će u svom kvartu uređeno igralište gdje se mogu rekreirati i baviti sportom, i to građani svih uzrasta. Igralište je danas obišao varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, zajedno sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom, predsjednikom MO Jalkovec Robertom Vugrinom, vijećnikom Josipom Drevenom i Denisom Mladenovićem iz Zajednice športskih udruga.

- Stavili smo si u plan obnoviti dječja i sportska igrališta koja nisu obnavljana dugi niz godina. Molim građane za razumijevanje jer sve nije moguće obnovi za nekoliko mjeseci. Krenuli smo s igralištima u prigradskim naseljima, pa smo eto već uredili igrališta u Poljani i u Jalkovcu. Već smo dogovorili s poduzećem Parkovi, koje vodi brigu o igralištima, da raspiše još jednu nabavu do kraja godine. Postavit ćemo i takozvane street workout-ove na tri mjesta u gradu. Kao što smo uredili igralište u Hrašćici, nastavit ćemo s uređenjem ostalih većih igrališta svih klubova koji djeluju u gradu. Nadamo se da ćemo u dvije godine obnoviti sva sportska, rekreativna i dječja igrališta - rekao je Čehok.

_DSC2008.jpg

Osvrnuo se i na nedavne prozivke o zapostavljanju pojedinih mjesnih odbora.

- Naglašavam da se jako puno radi po mjesnim odborima. U Jalkovcu smo mjesnom odboru, odnosno vatrogascima, dali na korištenje zgradu gdje će se urediti vatrogasni dom nakon trideset godina čekanja. Uz uređenje igrališta, spomenimo i uređenje šetnice uz Plitvicu. Prema tome, mi smo u nekoliko mjeseci poduzeli više nego što se prije poduzelo u sedam godina - napomenuo je Čehok.

Predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin zadovoljan je viđenim.

- Ovo je jedan vrlo pozitivan iskorak prema tome da se Jalkovec transformira u moderno prigradsko naselje. Gradonačelnik je naveo nekoliko projekata za koje se nadam da će također biti vrlo skoro realizirani - istaknuo je Vugrin.

Denis Mladenović iz Zajednice športskih udruga izrazio je zadovoljstvo što je igralište obnovljeno u vrlo kratkom roku.

- To je posljedica suradnje više tvrtki i ustanova. U obnovi igrališta sudjelovali su PZC, Crtorad i Zajednica sportskih udruga, koš je donacija sportske dvorane Arene Varaždin. Naš sljedeći zadatak bit će svojevrsno obnavljanje popularnog igrališta „Štuk“ u dijelu grada uz Ulicu Eugena Kumičića, kojeg Varaždinci nazivaju Teksasom - rekao je Mladenović.

_DSC2004.jpg