Čačić obišao radove na prometnici i vatrogasce u općini Breznički Hum Foto: Varaždinska županija

Čačić obišao radove na prometnici i vatrogasce u općini Breznički Hum

Varaždinske vijesti | 5.5.2019. u 13:15h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 3. svibnja, župan Radimir Čačić obišao je početak radova na županijskoj prometnici u Butkovcu, u općini Breznički Hum, zajedno sa suradnicima, savjetnicom Natalijom Martinčević, županijskim vijećnicima Nenadom Koščakom i Kristijanom Hublinom, ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim te načelnikom općine Breznički Hum Zoranom Hegedićem.

U Butkovcu su, naime, započeli radovi na uređenju odvodnje i biciklističke staze u dužini od 270 metara, vrijedni 512.000 kuna koju sa 75 posto financira Županijska uprava za ceste, dok Općina Breznički Hum sudjeluje s 25 posto financijskih sredstava.

Nakon obilaska radova, održan je obilazak Vatrogasne zajednice Breznički Hum u koju ulaze DVD Breznički Hum, DVD Ščepanje i DVD Radešić koja ukupno broji 250 članova. Treba istaknuti kako je DVD Breznički Hum središnje dobrovoljno vatrogasno društvo te zajednice, osnovano je još davne 1934. godine. Sastanak sa županom održao se u prostorijama DVD-a Ščepanje, a župana sa suradnicima primio je predsjednik Vatrogasne zajednice Breznički Hum Branko Matak.

Ovaj posjet članovima DVD-a nastavak je obilaska dobrovoljnih vatrogasnih društava koje je župan obećao prilikom prijema za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja cijele Varaždinske županije. U pratnji župana bio je i Renato Podbojec, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

- Drago mi je da smo ovdje u Brezničkom Humu posjetili lokacije važne za građane. Naime, i početak radova na prometnici gdje se radi biciklistička staza i posjet vatrogascima važni su segmenti društvenog života općine Breznički Hum, a to su sigurnost na prometnicama i sigurnost naših građana o kojima se brinu vrijedni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Varaždinska županija pomaže i u jednom i drugom segmentu i tako će biti i dalje - rekao je Čačić.

Naglasio je da Varaždinska županija financijski pomaže i dobrovoljna vatrogasna društva, koja osim redovnog financiranja kroz Zajednicu dobiju i određena financijska sredstva kroz natječaj za udruge, a Varaždinska županija ove je godine u proračunu za udruge osigurala čak 30 posto više nego prošlih godina. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije ima više od 10.000 članova te više od 2.000 operativaca, a Županija izdvaja oko 900.000 kuna na godišnjoj razini za rad Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Nakon obilaska prometnice i sastanka s vatrogascima, župan je sa suradnicima posjetio Vinariju Šafran gdje je održana degustacija vina.

Breznički_Hum_2.jpg

Breznički_Hum_1.jpg

Breznički_Hum_3.jpg

Breznički_Hum_4.jpg