Čačić nastavlja s obilascima dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem županije Foto: Varaždinska županija

Čačić nastavlja s obilascima dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem županije

Varaždinske vijesti | 21.3.2019. u 11:42h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je posjetio dobrovoljna vatrogasna društva u općinama i gradovima Bednji, Lepoglavi, Ivancu, Ludbregu, Svetom Đurđu i Martijancu, župan Radimir Čačić sa suradnicima je posjetio dobrovoljna vatrogasna društva grada Novog Marofa te općina Vidovec, Beretinec i Sveti Ilija.

U pratnji župana bili su zamjenik župana Tomislav Paljak te Renato Podbojec i Martin Hajdinjak, članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. U Novom Marofu župana je primio predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof Nedeljko Vukalović sa suradnicima, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, dok je u Beretincu župana dočekao i općinski načelnik Igor Kos s zamjenikom Matijom Kefeljom.

- Svrha radnih sastanaka župana s dobrovoljnim vatrogascima diljem županije je da se župan osobno uvjeri u rad i funkcioniranje sustava vatrogastva u Varaždinskoj županiji upravo od najodgovornijih osoba koje provode vatrogasnu djelatnost, ali i probleme s kojima se svakodnevno susreću obavljajući ovu nadasve humanu i požrtvovnu djelatnost od posebnog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za Varaždinsku županiju - ističu iz Varaždinske županije.

Tako su vatrogasci istaknuli probleme za njih previsokih cijena obaveznih liječničkih pregleda i osiguranja vozila i vatrogasaca te skupih zaštitnih odijela kojima moraju biti opremljeni prilikom intervencija ali i vatrogasne opreme i tehnike.

Nakon što obiđe sva dobrovoljna vatrogasna društva u županiji i dobije jasnu sliku o funkcioniranju vatrogasnog sustava, ali i problemima s kojima se susreću u svom radu, župan će s najodgovornijim osobama Vatrogasne zajednice Varaždinske županije pokušati pronaći rješenja za probleme 10.000 vatrogasaca, odnosno 3.000 operativaca Varaždinske županije koji brinu da građani naše županije mogu "mirno spavati".

cacic_vatrogasci_beretinec.jpg

cacic_vatrogasci_beretinec_2.jpg

cacic_vatrogasci_vidovec.jpg

cacic_vatrogasci_novi_marof.JPG