BREZNIČKI HUM Novi asfalt na dionici ceste od Šćepanja do Valjaka

Varaždinske vijesti | 28.9.2023. u 12:54h | Objavljeno u Našim krajem

Završena je rekonstrukcija postojeće županijske lokalne ceste od vatrogasnog doma u Šćepanju prema zaselku Valjaki i Podrutama, ukupne dužine 2162 metra.

Investitor je Županijska uprava za ceste, a radove je izvela tvrtka Huđek niskogradnja.

- Ovom rekonstrukcijom se postojeća cesta bitno poboljšala što se tiče same sigurnosti u prometu ali i boljih uvjeta života na ovim bregima gdje žive brojne obitelji, a što će posebno biti važno tijekom zimskih mjeseci kada uz hladnije vrijeme i oborine ove bregovite ceste s brojnim zavojima stvaraju dodatne poteškoće u odvijanju cestovnog prometa. Svako poboljšanje infrastrukture reflektira se na bolje uvjete u komunikaciji ali i u životu općenito, tako da smo ovime riješili još jedan problem na području naselja Šćepanje čime su praktično na tom području sve ceste asfaltirane praktično do zadnje kuće – zaključio je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Ovi su radovi izvedeni u roku od dva tjedna, troškovi sanacije iznose 259 tisuća eura, od čega je 1800 metara dionice ceste pokriveno sredstvima Fonda solidarnosti EU sa 201.090 eura, dok su preostala 362 metra dionice spomenute ceste plaćena iz sredstava Županijske uprave za ceste.

Načelnik Hegedić uputio je zahvalu Županijskoj upravi za ceste i Varaždinskoj županiji na odličnoj suradnji tijekom provedbe projekata.