BREZNIČKI HUM Modernizirana dionica ceste Frateščina – Mladine (Kuna) Foto: Općina Breznički Hum

BREZNIČKI HUM Modernizirana dionica ceste Frateščina – Mladine (Kuna)

VV | 28.4.2024. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih su dana dovršeni radovi na modernizaciji lokalne nerazvrstane ceste na dionici od Frateščine do Mladine (Kuna) u Radešiću kod Brezničkog Huma, koja se vodi pod brojem NC 1-057.

Modernizirana je dionica ceste duljine 650 metara, tako da će mještani tih naselja do svojih domova ubuduće moći stizati asfaltom. Riječ je o provedenim radovima iz općinskog projekta modernizacije nerazvrstanih cesta Općine Breznički Hum, financiranog putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

- Vrijednost radova iznosi 82.300 eura, a cjelokupni je iznos sufinanciralo resorno Ministarstvo s 35 %, dok je preostali iznos financiran iz općinskog proračuna – ističe načelnik ove općine Zoran Hegedić i dodaje kako su radovi trajali od siječnja do travnja ove godine te su ispoštovani u zadanom roku od strane lokalnog izvođača – tvrtke iz obližnjeg Presečna.

- Dio je ovo obaveza koje smo zacrtali i planirali provesti u ovoj godini, kako bismo svim našim žiteljima na području Općine Breznički Hum omogućili jednak životni standard – zaključio je načelnik Hegedić.