Osim konferencije održana je i vježbaonica

Branitelji u Ljubešćici organizirali konferenciju o utjecaju prehrane na psihofizičko stanje

| 9.11.2019. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica organizirala je Konferenciju o utjecaju prehrane na psihofizičko stanje pojedinca i Vježbaonicu. Bila je to prilika za sve Ljubešćane saznati kako se pravilno hraniti, koju hranu izbjegavati kod problema s određenim bolestima kao što su dijabetes, visoki ili niski krvni tlak, problemi sa štitnjačom, masnom jetrom, nesanicom.

Naučeno o prehrani mogli su pojačati i fizičkom aktivnošću na Vježbaonici gdje je tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules demonstrirao vježbe, a svi ostali pokušavali naučiti što više. Bile su to vježbe istezanja, vježbe izdržljivosti i na kraju vježbe za opuštanje.

Možda je ovo posljednje svima najbolje leglo, ali i bilo najkorisnije jer u ubrzanom tempu života kojeg smo si nametnuli važno je znati opustiti se, izbaciti stres i miran otići na odmor kako bi bili što spremniji za nove radne obaveze. Konferencija i Vježbaonica održane su kao aktivnosti projekta Aktiviranje braniteljske populacije u društvenom životu kojeg financira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Svi koji su propustili Konferenciju i Vježbaonicu mogu se pridružiti na sljedećim vježbaonicama, svake nedjelje u studenom od 17 sati u Protupožarnom centru Ljubešćica te posljednje subote u mjesecu u Fitness centru Hercules. Osim vježbanja susretljivi i stručni tim iz Fitness centra zasigurno će im prenijeti dio s konferencije koji se odnosi njihove probleme sa zdravljem i prehranom. Važna je to tema koju možda prečesto podcjenjujemo. Ne liječi se samo s lijekovima, za mnoge stvari preventiva je najbolji lijek.