FOTO: Blagdanski ugođaj na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Maruševcu

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.12.2019. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Kuburaške udruge Maruševec te uz pokroviteljstvo Općine Maruševec, u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec održan je tradicionalni Božićni sajam u Maruševcu.

Početak sajma obilježen je kićenjem bora ispred Župne crkve Svetog Jurja u Maruševcu, kojeg su okitili roditelji s mališanima i tetama iz Dječjeg vrtića Čarolija. Početku sajma nazočili su brojni okupljeni građani među kojima i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i potpredsjednik Općinskog vijeća Mario Možanić s vijećnicima.

Mališane su i ove godine svojim glasnim motorima i spremljenim poklonima razveselili Motomrazovi; članovi moto kluba Bombelles.

Nakon podjele poklona, program Sajma nastavljen je u školskoj-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec, gdje su lokalni proizvođači i članovi brojnih udruga izložili i promovirali svoje proizvode i rukotvorine. I ove su se godine promovirali isključivo domaći proizvodi, a na štandovima su se nalazili proizvodi od meda, krušaka, šljiva, jabuka i drugog voća, te tradicionalni božićni kolači, božićni nakit, kao i čajevi, ljekovita ulja i kreme.

Nakon nastupa mališana iz Dječjeg vrtića Čarolija s prigodnim glazbenim točkama, pred maruševečkom publikom nastupili su članice i članovi Udruge cimbalista Hrvatske. Podravske melodije prenijeli su publici kroz umijeće sviranja cimbala, po prvi puta u Općini Maruševec. Već tradicionalno, na Božićnom sajmu nastupile su članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca.

Druženje građana nastavljeno je uz nastup domaćeg sastava Frajkani, te kuhano vino i domjenak za koji su se pobrinuli članovi Kuburaške udruge Maruševec i Lovačkog društva Fazan Maruševec.

Općina Maruševec zahvaljuje Kuburaškoj udruzi Maruševec, Dječjem vrtiću Čarolija, Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, Kulturno-umjetničkom društvu Klaruš Maruševec, Udruzi žena Maruša Maruševec, Udruzi žena Jurketinec, Udruzi umirovljenika Općine Maruševec, Lovačkom društvu Fazan Maruševec, OPG-ovima Kelemen i Prešovar, Udruzi ivanečko Sunce iz Ivanca, Udruzi Zraka sunca iz susjedne Donje Voće te Tajči usluge d.o.o-u, kao i moto klubu Bombelles na doprinosu u organizaciji još jednog Božićnog sajma u Maruševcu.

Označeno u