BERETINEC Uz početak školske godine, prvašići učili o odgovornom ponašanju u prometu Foto: Općina Beretinec

BERETINEC Uz početak školske godine, prvašići učili o odgovornom ponašanju u prometu

Varaždinske vijesti | 9.9.2024. u 08:32h | Objavljeno u Našim krajem

U cilju što veće sigurnosti djece u prometu, povodom početka školske godine Općina Beretinec i Policijska uprava varaždinska organizirale su prigodno druženje s prvašićima i njihovim roditeljima.

Ove godine u školske klupe prvi put sjeda 22 prvašića s područja općine, koji će samim time i sami postati sudionici prometa. Upravo zbog toga su im djelatnici PU varaždinske objasnili najvažnija pravila prometa kojih se trebaju držati te su sa njima razgovarali o samostalnim dolascima i odlascima u školu, sve u cilju kako bi njihovo sudjelovanje u prometu bilo sigurno.

Načelnik Općine Beretinec, Nikola Žganec je rekao kako je jedan od prioriteta Općine prometna sigurnost, posebice sigurnost onih najmlađih.

- Zbog toga Općina kontinuirano ulaže u sigurnost prometa i modernizaciju cesta. Ovim putem želim našim vozačima poručiti kako je bitno poštovati prometne propise te da budu posebno oprezni u zonama osnovnih škola i pravcima kojima se kreću djeca, dok roditeljima poručujem da budu primjer i najbolji uzor svojoj djeci i pokažu im kako se na odgovoran način ponašati u prometu - rekao je načelnik Žganec te dodao kako Općina ulaže u predškolsko i školsko obrazovanje.

- Općina ulaže u sva područja pa tako i u predškolsko i školsko obrazovanje. Želimo našim učenicima omogućiti kvalitetno obrazovanje zbog čega i financiranom učiteljice u produženom boravku, financiramo školu plivanja, prijevoz učenika, kao i radne knjige, a treba napomenuti da nagrađujemo i naše izvrsne učenike - rekao je načelnik Žganec.

Dodao je kako ove godine u prvi razred kreće velik broj prvašića te da im od srca želi uspješnu školsku godinu koju će pamtiti po lijepim stvarima.

pocetak_nastave_beretinec_09092024_2.jpg

pocetak_nastave_beretinec_09092024_3.jpg

pocetak_nastave_beretinec_09092024_4.jpg

pocetak_nastave_beretinec_09092024_5.jpg

pocetak_nastave_beretinec_09092024_6.jpg

pocetak_nastave_beretinec_09092024_1.jpg