BEDNJA Općina kreće s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta; radovi su vrijedni 305.000 eura

VV | 2.3.2024. u 16:13h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja uspješno je prijavila još jedan projekt te su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u Općinu ponovno stigla sredstva za unapređenje prometne infrastrukture. Općini je odobreno 274.880,13 eura za sanaciju, odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta, za što je općinski načelnik Damir Poljak ovih dana potpisao ugovor s izvođačem radova, PZC-om Varaždin.

Ukupna vrijednost radova iznosi 305.159,79 eura.

Ugovoreni su radovi na dionicama: Baškaji – Flegari, Grabari – Samboli, Mohenski, Mali Gorenec (Križi – Hrupi – Delimari), Benkovec – Pravice, Benkovec – Dubovečaki, Hlevnjaki – Vrhovski, Prebukovje – Brezovnjak, Majceni – Keglevići – Vuki, Bistrović brijeg – Sekoli – Dretari, Brezni spoj Jesenje i Odvojak Škec.

Načelnik Poljak izrazio je zahvalnost Vladi Republike Hrvatske na dodijeljenim sredstvima i istaknuo značaj ovog projekta za daljnji razvoj Općine.

– Ova financijska potpora od strane Vlade od iznimne je važnosti za našu općinu i ključna za nastavak unapređenja kvalitete prometne infrastrukture. Riječ je o velikim sredstvima koja će nam pomoći u obnovi i modernizaciji nerazvrstanih cesta, što će donijeti brojne koristi za naše mještane. Na taj će se način povećati sigurnost u prometu, ali i prometovanje učiniti lakšim i ugodnijim – rekao je načelnik Poljak. Dodao je da je ovo samo jedan od mnogih projekata za koje su u posljednjih nekoliko godina uspješno osigurana sredstva iz Državnog proračuna te najavio nastavak ulaganja i rada na unapređenju prometne infrastrukture za poboljšanje kvalitete života mještana, gospodarski razvoj i jačanje bednjanske zajednice.