Infrastrukturni projekti u Bednji: Gradi se rotor, nogostup i biciklistička staza

Općina Bednja/vv | 19.8.2023. u 16:57h | Objavljeno u Našim krajem

Izgradnja rotora i rekonstrukcija mosta "teški" oko milijun eura

Sve je spremno za početak radova na izgradnji rotora u Općini Bednja, u sklopu kojeg će se rekonstruirati most preko rijeke Bednje. Riječ je o projektu vrijednom oko milijun eura, a radovi će se izvoditi na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednja - izvijestili su iz Općine.

Sigurnost u prvom planu

Novo kružno raskrižje projektirano je na način da se osigura nesmetan prolaz svih vozila koja sudjeluju u prometu, uključujući tegljače i kamione s prikolicom, kao i prolaz izvanrednog prijevoza dužine čak do 45 m. Rotor će biti osvijetljen modernom i ekološki prihvatljivom LED rasvjetom ugradnjom 10 pocinčanih metalnih rasvjetnih stupova visine 8 metara. Osim izgradnje rotora, tu je i uređenje obližnjeg mosta preko Bednje.

- Most preko rijeke Bednje rekonstruirat će se u skladu sa zahtjevima nove trase. Izgradit će se pješačko-biciklističke staza koja će povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu. Sigurnost je uvijek u prvom planu, a svi ovi radovi znače upravo to, uz modernizaciju prometnica i povećanje same sigurnosti – pojasnio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak, koji je nedavno obišao sve lokacije u društvu s članom Uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem.

Bednja_prometna_situacija.jpg

Dodaju kako se uz izgradnju novog rotora u Bednji i proširenje mosta, planira i izgradnja nogostupa te biciklističke staze u mjestu Vrhovec Bednjanski, stvarajući modernu i sigurnu prometnu povezanost.

- Ove planirane investicije i radovi u prometnoj infrastrukturi potvrđuju naš cilj, a to je modernizacija prometnica koje izravno utječu na povećanje kvalitete života naših mještana, ali i svih ljudi u tranzitu, osiguravajući adekvatne uvjete za prometovanje te potičući gospodarski razvoj regije - poručio je Poljak.

"Stvaramo uvjete za život"

Kada se tome pridoda i činjenica da će brza cesta Varaždin-Ivanec -Lepoglava-Krapina prolaziti kroz Općinu Bednja, to sve potvrđuje da na području Općine slijede investicije u prometnoj infrastrukturi kakvih još ni izbliza nije bilo na tom području. Uz određivanje trase kroz Općinu Bednja i Općinu Jesenje prema Đurmancu Hrvatske ceste, nedavno su potvrdile da u idućem kvartalu ove godine pokreću javnu nabavu za izradu projektne dokumentacije.

- Na taj način ćemo ovaj prelijepi kraj bogat prirodnim i kulturnim ljepotama približiti svijetu, a za naše mještane stvoriti gotovo idealne uvjeta da ostanu živjeti na našim 'lepim bregima' - rekao je tom prilikom načelnik Poljak.