BEDNJA KUHA Natjecalo se 16 udruga, a najbolji kotlić pripremila Lovačka udruga Trakošćan Foto: Općina Bednja

BEDNJA KUHA Natjecalo se 16 udruga, a najbolji kotlić pripremila Lovačka udruga Trakošćan

Općina Bednja/vv | 16.5.2023. u 10:38h | Objavljeno u Našim krajem

Drugo mjesto osvojili su članovi Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednja, a treće Gljivarsko društvo Ivanec

Nezaobilazna kulinarska manifestacija održana je ovih dana u centru Bednje povodom proslave Dana Općine i obilježavanja 30 godina njenog postojanja.

Na natjecanju 16 udruga iz tri županije

Svoje kulinarske vještine u pripremi kotlića prikazalo je čak 16 udruga iz tri županije, a Općina Bednja svakoj je ekipi donirala 4 kilograma janjetine.

Uz domaće ekipe iz Općine Bednja, gostiju iz raznih dijelova Varaždinske županije te susjedne Krapinsko-zagorske županije, na manifestaciji Najbolji kotlić – Bednja 2023. sudjelovale su i ekipe iz Zagreba, a sve ih je pozdravio i načelnik Damir Poljak izrazivši zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju.

- Ovako velik broj ekipa koje su sudjelovale u natjecanju u pripremi najboljeg kotlića povodom Dana Općine Bednja dokaz je kako je riječ o sjajnoj manifestaciji koja bi mogla prerasti u tradiciju naše Općine, a posebno veseli što je privukla čak i goste iz Zagreba – rekao je načelnik Poljak zahvalivši svim domaćim udrugama koje su upotpunile niz događanja povodom Dana Općine.

Težak posao žirija

U natjecanju ekipa uživali su brojni mještani, a iako je žiri, s obzirom na broj prijavljenih udruga, imao doista težak posao u odabiru najbolje ekipe nagrada za najbolji kotlić na kraju je otišla u ruke domaće Lovačke udruge Trakošćan Bednja.

Drugo mjesto osvojili su pak članovi Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednja, a treće Gljivarsko društvo Ivanec.