BEDNJA Kroz projekt "težak" 350.000 kuna do promocije zdravog načina života Foto: Ilustracija

BEDNJA Kroz projekt "težak" 350.000 kuna do promocije zdravog načina života

VV | 1.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Bednja kreće provedba još jednog vrijednog projekta koji se tiče promocije zdravlja i prevencije bolesti. S obzirom na to da je prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije 2017. godine na području Bednje 48 posto smrti bilo uzrokovano bolestima krvožilnog sustava, Općina je prepoznala važnost prevencije ovih bolesti kroz skretanje pažnje na važnost usvajanja zdravih navika, osobito kod mladih.

Kako je naglasio načelnik Damir Poljak, glavni cilj ovog, ali i ostalih projekata i investicija koji se provode na području Općine Bednja je unapređenje kvalitete života mještana.

- Promicanjem zdravih navika, zaštitom, očuvanjem i unapređenjem zdravlja želimo podići kvalitetu života naših mještana i smanjiti smrtnost uzorkovanu bolestima krvožilnog sustava, ali i dijabetesa. Zahvaljujući raznim radionicama i predavanjima namijenjenim našem stanovništvu, ali i radionicama o zdravoj prehrani za predškolsku djecu i učenike nastojimo utjecati na razvoj njihovih zdravih navika, što je posebno važno od malih nogu – poručio je načelnik Poljak.

Osim radionica i predavanja o čimbenicima pretilosti, dijabetesa, zdravoj i pravilnoj prehrani, zdravom doručku i slasticama, Općina će skretati pažnju i na važnost usvajanja zdravih životnih navika kroz provedbu sportskih manifestacija, biciklijade i radionice nordijskog hodanja.

- Vrlo je važno da naši građani od malih nogu steknu zdrave navike, kao i naviku bavljenja sportom jer osim što to ima nemjerljivu korist za njihovo zdravlje, sportske aktivnosti podižu i kvalitetu njihovog života, a upravo ovakvi projekti i aktivnosti mogu tome značajno doprinijeti – zaključio je načelnik Poljak.

Projekt je vrijedan gotovo 350.000 i trajat će 18 mjeseci, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Bednja, a partneri su Općina Vinica, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.