Batinić predlaže 250.000 kn za sufinanciranje novog krova srednjoškolske sportske dvorane

vv | 2.11.2019. u 07:31h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na prvoj sjednici u studenom predložit će Gradskom vijeću Ivanca da rebalansom proračuna osigura 250.000 kuna za sufinanciranje obnove krova srednjoškolske sportske dvorane. Poznato je, naime da se ove godine obavljaju radovi na energetskoj obnovi sportske dvorane Srednje škole Ivanec, međutim, tim projektom nije obuhvaćena obnova krova dvorane.

S obzirom na to da je krov u lošem stanju i da mjestimično prokišnjava, a da se nikakvi radovi na njemu nisu obavljali od izgradnje školske dvorane 80-tih godina, Batinić je izrazio spremnost da Grad osigura četvrtinu od ukupno potrebnih milijun kuna za novi krov, dok bi preostala sredstva osigurala Županija.

nova_ulaganja_ivanec.jpg

-S obzirom na to da dvoranu koriste brojni ivanečki sportski klubovi za treninge i natjecanja, a gradske udruge za priredbe i manifestacije te da je riječ o prostoru koji je uvijek otvoren velikoj ivanečkoj sportskoj zajednici, smatram da je ovo ulaganje opravdano. Ono je još jedno među više znatnih financijskih izdvajanja koja je Grad Ivanec tijekom protekle dvije godine usmjerio u izgradnju i opremanje sportskih objekata i infrastrukture – kaže Batinić.

Naime, ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu tek je jedno od više dodatnih investicija u sportski nadstandard koje su tijekom ove godine isfinancirane iz gradskog proračuna.

Potvrđuje to i podatak da se Grad Ivanec odazvao zamolbi Srednje škole Ivanec te kapitalnom donacijom od 20.000 kuna omogućio postavljanje novog asfaltnog pokrova na košarkaškom igralištu.

asfaltiranje2-kosarkasko_igraliste-221019.jpg

-Uz srednjoškolce koji ovo igralište koriste u nastavi tjelesne kulture, velikim dijelom koristi ga i Košarkaški klub Ivančica za utakmice i treninge, a stoji na raspolaganju i djeci, mladima i svim rekreativcima, za koje je uvijek otvoreno i mogu ga koristiti po volji. Zbog učestalog korištenja asfaltni sloj bio doderan i oštećen pa ga je bilo potrebno obnoviti, a kako škola nije imala sredstava za to, uskočio je Grad – pojašnjava Batinić.

    Također, ove godine Grad izdvaja i 300.000 kuna za uređenje pomoćnog nogometnog igrališta u Salinovcu, za potrebe NK Ivančica Ivanec. Time će tom klubu, koji se osvajanjem naslov prvaka 1. ŽNL Varaždin plasirao u međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin, omogućiti stvaranje uvjeta za dobivanje licence za natjecateljsku godinu 2019./2020.

    Ovim novim investicijama u sportsku infrastrukturu, ukupna ulaganja u sport za ovu godinu iz gradskog proračuna – uz redovitih 1,65 milijuna kuna - penju se na 2,21 milijun kuna. Pribroje li se tome i sredstva za opremanje dječjih igrališta u sedam ivanečkih naselja u visini od 391.600 kn, ukupna izdvajanja penju se na 2,6 milijuna kuna!