Asfaltirano novoizgrađeno autobusno stajalište u Seljancu vrijedno 290 tisuća kuna Foto: B. Težak

Asfaltirano novoizgrađeno autobusno stajalište u Seljancu vrijedno 290 tisuća kuna

| 25.10.2020. u 10:24h | Objavljeno u Našim krajem

Na zadovoljstvo mještana, u četvrtak, 22. listopada, asfaltirano je novoizgrađeno autobusno stajalište u Seljancu. Izgrađeno je na većoj parceli koju je Grad Ivanec otkupio od privatnog vlasnika te je namijenio za potrebe uređenja autobusnog ugibališta i dječjeg igrališta. Dan kasnije montirana je i autobusna nadstrešnica koju je također nabavio Grad.

- Budući da su djeca i odrasli putnici dosad autobus čekali na neuređenoj površini uz županijsku cestu, uređenjem stajališta i ugibališta uvelike je povećana njihova sigurnost u prometu jer ono će se koristiti i za potrebe autobusnog prijevoza učenika do škole, ali i za redoviti linijski prijevoz. Kako bismo ovu prometnu površinu u potpunosti uredili i „zaokružili“, montirana je i nadstrešnica koja štiti putnike od kiše i drugih vremenskih neprilika - poručio je gradonačelnik M. Batinić te izrazio zadovoljstvo što je uređenjem ove velike i lijepe površine ujedno formiran svojevrsni budući centar naselja.

 Budući da se na istoj površini, u neposrednoj blizini, nalazi i novouređeno dječje igralište, radi sigurnosti djece Grad Ivanec će u dogovoru s mjesnim odborom igralište ograditi.

 Sve navedene radove izveo je Ivkom d.d. Ukupna vrijednost ove investicije je 290.000 kuna, a kompletni troškovi  pokriveni su iz proračuna Grada Ivanca.

asfaltiranje4-seljanec-221020.jpg