Asfaltirane dionice županijskih cesta Jerovec–Horvatsko i u Vuglovcu Foto: Grad Ivanec

Asfaltirane dionice županijskih cesta Jerovec–Horvatsko i u Vuglovcu

I.D./Varaždinske vijesti | 30.8.2016. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem
Izbori 24 - Batinic

Krajem prošlog tjedna asfaltirano je oko 350 metara županijske ceste u Vuglovcu, i to od raskrižja prema Gečkovcu do raskrižja s lokalnom cestom Lančić–Vuglovec–Kaniža. Usto, asfaltiran je i nastavak županijske ceste prema mjesnom sportskom igralištu.

Neposredno prije početka polaganja novog asfaltnog „tepiha“, dionicu su obišli ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Čedomir Bračko sa suradnicima iz gradskih službi, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački s Mladenom Gregurom i Brankom Habekom iz PZC-a te se dogovorili o detaljima izvođenja radova. Obilasku se pridružila i Marina Putar, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Vuglovec, koja nije skrivala zadovoljstvo novim asfaltom na dosad vrlo derutnoj prometnici kroz naselje. Po informaciji ravnatelja ŽUC-a T. Osonjačkog, vrijednost investicije je oko 350.000 kuna.

Usto, u subotu, 27. kolovoza, novim asfaltnim slojem „presvučen“ je kilometar županijske ceste Jerovec–Horvatsko (do hotela Orion). Investitor je Županijska uprava za ceste, radove je izveo PZC, a njihova je vrijednost oko 350.000 kuna.

Kako ističu iz Grada Ivanca, riječ je o prometnici koja je bila u lošem stanju i sigurnosno vrlo opasna (s obzirom na to da na tom, ravnom dijelu ceste, vozači vole „nabiti“ gas). Na njoj se dogodila i teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom. Na potrebu njene obnove učestalo je apelirao Grad Ivanec i Vijeće za prevenciju, kao i Policijska postaja Ivanec.

Prometnica je sada obnovljena, a iz ŽUC-a nastavak radova najavljuju iduće godine, kada će novi asfaltni tepih biti položen do rotora na području susjedne općine Klenovnik.

 

Označeno u
Galerija slika