Apel planinarima: ne parkirajte na parkirnim intervencijskim mjestima u Prigorcu! Foto: Grad Ivanec

Apel planinarima: ne parkirajte na parkirnim intervencijskim mjestima u Prigorcu!

vv | 1.8.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Onemogućavaju brzu i učinkovitu reakciju u hitnim situacijama

Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Varaždin i Grad Ivanec ponovno upućuju apel planinarima i izletnicima da na parkiralištu Rapikovec u Prigorcu svoja privatna vozila ne ostavljaju na označenim mjestima rezerviranim za intervencijska vozila.

- Naša Gorska služba spašavanja svakodnevno se susreće s izazovima pružanja brze i učinkovite pomoći u hitnim situacijama, a otežano parkiranje vozila za intervenciju predstavlja neprihvatljivu prepreku u obavljanju naše temeljne djelatnosti – upozoravaju iz HGSS-a.

Ističu da je i unatoč izrečenim policijskim kaznama (60 eura), problem parkiranja na ovim ključnim mjestima i dalje prisutan. 

Naime, izletnici i dalje svoja vozila parkiraju na mjestima rezerviranim za hitne službe (HGSS, hitna pomoć) i time onemogućavaju pristup intervencijskih vozila te brzu i učinkovitu reakciju u hitnim situacijama.

S obzirom na to da i unatoč svih apela, zamolbi i izrečenih kazni posjetitelji i dalje redovito parkiraju svoje automobile na mjestima rezerviranim za intervencijska vozila, Grad Ivanec zahtijevat će strožu i učestaliju kontrolu parkiranja na Rapikovcu, a u razmatranju su i druge opcije za osiguranje boljih uvjeta za intervencije hitnih službi na Ivančici.