Antifašisti Varaždinske županije održali posljednji ovogodišnji Izvršni odbor ZUABA Foto: ZUABA

Antifašisti Varaždinske županije održali posljednji ovogodišnji Izvršni odbor ZUABA

V.M./Varaždinske vijesti | 27.12.2016. u 13:15h | Objavljeno u Našim krajem

U prosincu se podvlači crta ispod programa rada te počinje s planovima za narednu godinu. U tu su svrhu predstavnici antifašističkih udruga Varaždinske županije održali zadnji ovogodišnji sastanak Izvršnog odbora Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

Pregršt aktivnosti i sadržaja za sve žitelje Županije obilježio je i ovu godinu. Kako je protekla u znaku 75. godišnjice početka Drugog svjetskog rata i podizanja ustanka protiv fašizma, antifašisti su usmjerili svoje aktivnosti na te obljetnice.

- Plan rada je u potpunosti ispunjen, čak i više od toga jer su naše aktivnosti sezale i van granica Varaždinske županije. A sve to u nedostaku financijskih sredstava pa smo morali itekako dobro štedjeti i tražiti dodatne potpore. No, možemo reći da smo jedna od najaktivnijih sastavnica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA). Trudili smo se programom izaći u javnost i pripremiti zanimljivosti za sve od javnih predavanja, obilježavanja značajnih datuma, posjeta i komemoracija, izleta. Uz izostanak stvarne potpore državne vlasti, smatram da smo onda još napravili mnogo više - istaknuo je profesor Milivoj Dretar, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

Zadnji je sastanak protekao u blagdanskom ozračju, članovi i simpatizeri su se okupili uz pjesmu i ples. Nazočnima su se obratili Marijan Cigar, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Varaždin te Slavica Dabić, poznata članica.

- Unatoč mojim zdravstvenim tegobama i godinama, nisam mogla, a da ne dođem i poželim svima sve najbolje u novoj 2017. godini. Nas još nekoliko živućih učesnika Narodnooslobodilačke borbe ne možemo prisustvovati drugim aktivnostima pa nam i ovo druženje mnogo znači, kao i potpora naših obitelji. Mi smo odradili svoj radni staž, sada bi trebali uživati u mirovinama. No, ražalostim se velikom količinom negativnih stvari i podjelama u društvu. Jer može i mora biti bolje - nada se Slavica Dabić.

Antifašisti su najavili nove zanimljivosti i za 2017. godinu.

antifašisti_zuaba_2.JPG