Aktivni i u trećoj dobi: Udruga umirovljenika općine Petrijanec slavi 25 godina djelovanja Foto: Općina Petrijanec

Aktivni i u trećoj dobi: Udruga umirovljenika općine Petrijanec slavi 25 godina djelovanja

Varaždinske vijesti | 1.2.2020. u 18:37h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Udruge umirovljenika Općine Petrijanec održali su u Društvenom domu Petrijanec redovnu izvještajnu godišnju skupštinu kojoj su, uz načelnika Željka Posavca, prisustvovali i predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen te predstavnici i predsjednici udruga umirovljenika iz drugih općina, među kojima je i prvi put prisustvovala i predsjednica Udruge Malog Bukovca Marija Balija s dramskom sekcijom koja je izvela igrokaz.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec Stanislav Hrešć, koji je podnio i Izvješće o radu Udruge u 2019. godini. Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je blagajnica udruge Zdravka Rodeš, dok je Izvješće Nadzornog odbora podnijela Marija Jurajec. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena. Tijekom 2019. godine članovi udruge, koja broji 140 članova, bili su vrlo aktivni. Organizirano je nekoliko zajedničkih izleta i druženja sa članovima drugih udruga umirovljenika, uz sudjelovanje u raznim manifestacijama.

U svom radu Udruga posebnu pažnju posvećuje socijalnom pitanju svojih članova te se tijekom godine redovno obilaze bolesni članovi. Udruga i ove godine planira nastaviti s organizacijom zajedničkih izleta i druženja, brigom za bolesne i nemoćne članove, praćenjem natječaja i prijavom na projekte kako bi se došlo do dodatnih izvora financiranja.

Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec zahvalio je udruzi na uključivanju u sve programe i manifestacije koje provodi Općina, izrazio zadovoljstvo njihovim radom i najavio podršku u daljnjem radu. Istaknuo je da su prošle godine iz općinskog proračuna isplaćivale novčane potpore umirovljenicima s mirovinama nižim od 1.500 kn za vrijeme božićnih i uskršnjih blagdana.

Inače, petrijanečka Udruga Umirovljenika ove godine slavi 25 godina djelovanja, a osnivači udruge bili su su Franjo Kranjčić, Franjo Potočnjak, Josip Mikulek, Stanislav Hrešć, Ivan Siročić, Krpač Mijo, Šincek Josip, Mudri Mirko i Cupar Tomo.

petrijanec_umirovljenici_4.jpg

petrijanec_umirovljenici_5.jpg

petrijanec_umirovljenici_1.jpg

petrijanec_umirovljenici_2.jpg

petrijanec_umirovljenici_3.jpg