Aktivni dragovoljci i veterani iz Ivanca: od Memeorijalne biciklijade do predstavljanja knjige "Svjedočim" Foto: Ilustracija/UDVDR Ivanec

Aktivni dragovoljci i veterani iz Ivanca: od Memeorijalne biciklijade do predstavljanja knjige "Svjedočim"

VV | 8.4.2022. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) - ogranak Ivanec na svojem je redovnom zasjedanju razmatrao niz tema, uglavnom vezanih uz programe i projekte koji su u planu za provedbu u periodu do lipnja ove godine. Na sastanku su bili i čelnici HVIDRA-e Ivanec, s kojima dragovoljci i veterani surađuju na velikom dijelu programa.

- Prvi od projekata koji će se održati 3. Memorijalna biciklijada Lepoglava – Pakrac u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Josipa Štefanca, koja se održava u subotu, a do kraja mjeseca održat će se, u suradnji s područnom školom u Prigorcu i obitelji, 30. obljetnica pogibije Josipa Magaša. Isto tako, s Gradskom knjižnicom i ivanečkom osnovnom školom dogovoreno je predstavljanje knjige "Svjedočim“ o stradavanju Tovarnika u Domovinskom ratu, na kojemu će sudjelovati učenici ivanečke škole, te biti prikazan dio dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost" sa svjedočanstvima hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu boravili na tom dijelu bojišnice. Također, diljem bivše Općine Ivanec obilježit će se 27. obljetnica akcije Bljesak, a tijekom svibnja u planu su predavanja na temu "Domovinski rat – Istina o slobodi" u Novom Marofu i još nekim školama diljem županije - najavljeno je na sastanku.

Inače, promocija filma "Zaboravljena mladost" u lipnju ili srpnju bit će još jednom u Ivancu, a u završnoj fazi dogovora je prikazivanje u Jarmini, te još nekim mjestima zapadne i istočne Slavonije i Srijema. Na sastanku se raspravljalo i o uključivanju u anketu Instituta Ivo Pilar, vezanu uz uključivanje hrvatskih branitelja u općedruštveni život.

- Dogovoreno je i da će se 17. Memorijalni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Kapustića , Jambora i Vusića, u organizaciji UDVDR Ivanec i HVIDRe Ivanec održati 26. kolovoza u Kamenici i Žarovnic i - izvijestili su iz udruge.

Označeno u