"AKORDI LJETA" Ne propustite koncert Ženske vokalne skupine Erato u Družbincu Foto: Općina Petrijanec

"AKORDI LJETA" Ne propustite koncert Ženske vokalne skupine Erato u Družbincu

VV | 28.6.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Program proslave Dana Općine Petrijanec obogatit će koncert pod nazivom m "Akordi ljeta“ u organizaciji Ženske vokalne skupine Erato KUD-a Petrijanec.

Manifestacija će se održati 30. lipnja na pozornici na otvorenom, ispred Lovačkog doma "Šljuka“ Družbinec s početkom u 18 sati.

Ženska vokalna skupina Erato osnovana je u listopadu 2015. godine i u početku je djelovala kao dio Varaždinske glazbene udruge. Od 2019. godine djeluje kao sekcija Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec. Sastav skupine čini 5 prvih soprana, 4 druga soprana i 5 alta. Voditeljica sekcije je profesorica Melita Bešvir. Ansambl njeguje a cappella pjevanje, te pjevanje uz instrumentalnu pratnju: klavir ili tamburaški sastav. Na njihovu repertoaru nalaze se djela sakralne i svjetovne glazbe, kajkavske popjevke, narodni napjevi te slobodni stilovi u vidu obrada domaćih pop skladbi te poznatih evergreena. Sudjeluju na raznim manifestacijama: svjetovnim koncertima, vjenčanjima i misama.

Ove godine publika će moći uživati u izvedbama domaćih i stranih skladbi u interpretaciji sastava Erato. Svojim izvedbama glazbenu večer uveličat će gosti: Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec te KUU Zvon Mala Subotica.

- Ne propustite priliku ovog vikenda uživati u ljetnoj večeri uz glazbu na koncertu "Akordi ljeta“ sa Ženskom vokalnom skupinom Erato i gostima - poručuju iz Općine Petrijanec.