Akciji Udruge oboljelih i liječenih od karcinoma pluća "Kaj sad?" odazvao se velik broj Ivančana Foto: Grad Ivanec

Akciji Udruge oboljelih i liječenih od karcinoma pluća "Kaj sad?" odazvao se velik broj Ivančana

vv | 4.7.2022. u 10:22h | Objavljeno u Našim krajem

Velik broj građana, prvenstveno starije dobi, u sklopu programa Dana grada Ivanca odazvao se akciji Udruge oboljelih i liječenih od karcinoma pluća „Kaj sad?“.

Medicinski djelatnici građanima su besplatno mjerili tlak i šećer u krvi i izvodili spirometriju, a sve kako bi kroz nekoliko jednostavnih dijagnostičkih pretraga široj javnosti ukazali na važnost očuvanja plućnog zdravlja, ali i na važnost redovitih preventivnih pregleda radi očuvanja ukupnog zdravlja.

- Akcija je uspjela, što su pokazali i vrlo afirmativni komentari brojnih okupljenih građana - navodi se iz Grada.

9588.jpg Inače, Udrugu oboljelih i liječenih od karcinoma pluća "Kaj sad?" osnovali su 2008. godine oboljeli od karcinoma pluća, članovi njihovih obitelji te medicinsko osoblje tadašnje Bolnice za plućne bolesti i TBC Klenovnik, danas Službe za plućne bolesti i TBC varaždinske Opće bolnice. Cilj rada udruge jest pružanje podrške oboljelima i članovima njihovih obitelji.

Udruga je naziv je dobila u spomen na posljednju predstavu preminulog varaždinskog kazališnog umjetnika Tomislava Lipljina, koji je također izgubio bitku s ovom opakom bolesti.