Aglomeracija u Bartolovcu i Žabniku po planu, najavljene i nove investicije Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Aglomeracija u Bartolovcu i Žabniku po planu, najavljene i nove investicije

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskih sustava, a najavljene su i nove investicije koje bi s realizacijom trebale krenuti u što skorijem vremenu.

Načelnik Zvonko Šamec naglašava da su troškovnik i projekti za kanalizaciju u Ulici Vladimira Nazora u Trnovcu gotovi. Radi se o izgradnji sanitarne kanalizacijske mreže koja uključuje i prepumpnu stanicu i tlačni vod u Ulici Vladimira Nazora.

– Nadam se da će Općinsko vijeće u novom sazivu na prvoj sjednici prihvatiti sufinanciranje projekata kako bi se on realizirao ove godine. Vrijednost projekata je 2,9 milijuna kuna. Također, radovi na aglomeraciji u Bartolovcu i Žabniku odvijaju se po planu – istaknuo je Šamec.

Među projektima kojima se ulažu značajna sredstva u poboljšanje komunalne infrastrukture, najveći je svakako „Sustav odvodnje općine Trnovec Bartolovečki“, na području naselja Bartolovec i Žabnik, a riječ je o radovima u sklopu Aglomeracije Varaždin, na trasi A4 koja obuhvaća i općine Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Beretinec. Na području Općine Trnovec Bartolovečki iznos projekta je 15,9 milijuna kuna, a Općina sudjeluje s oko 2 milijuna kuna.

U općini Trnovec Bartolovečki u segmentu komunalnog opremanja dosad je obavljen cijeli niz radova pa je tako izgrađen sustav za odvodnju otpadnih voda u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu, za što je izdvojeno nešto više od 800 tisuća kuna, te dodatnih gotovo 112 tisuća kuna za izgradnju spoja na Varaždinsku ulicu i rješavanje imovinskih odnosa. Za interventno održavanje vodovodne mreže u Plitvičkoj ulici u Šemovcu, na OPG-u Špoljarić, izdvojeno gotovo 130 tisuća kuna. Kanalizacijska mreža gradi se i u odvojku Ulice Male ledine u Trnovcu, ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, kao i sekundarna kanalizacijska mreža u Ludbreškoj ulici u ukupnom iznosu od gotovo 650 tisuća kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci