Aglomeracija Nova Ves: Radove obišli Krešimir Horvat, Romano Strelec i Ivanka Divjak

VV | 21.12.2020. u 14:44h | Objavljeno u Našim krajem

Radove na izgradnji kanalizacije u sklopu projekta Aglomeracije u Novoj Vesi Petrijanečkoj u dogovoru s predsjednikom Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krešimirom Horvatom obišli su županijski vijećnik Roman Strelec i  predsjednica mjesnog Odbora Nova Vesi Ivanka Divjak. 

Strelec je u razgovoru sa čelnicima ŽUC-a iznio svoje zadovoljstvo radovima koji će po završetku, osim višeg komunalnog standarda mještanima donijeti i kvalitetnije prometovanje po obnovljenim prometnicama.

Županijski vijećnik je na sastanku s predstavnicima Županijske uprave za ceste prezentirao i gorući problem u Novoj Vesi Petrijanečkoj koji se odnosi na odvodnju oborinskih voda.

- Veliki problem zadnjih desetak godina mještanima predstavljaju prave "bare" koje nastaju nakon većih kišnih oborina na desetak mjesta uz prometnice u mjestu. Prilikom prometovanja osobnih vozila velike količine prljave vode završavaju na fasadama kuća, a također, dodatno se ugrožava i sigurnost svih sudionika u prometu budući da vozači pokušavaju zaobilaziti vodene prepreke na prometnici i tako dovode u opasnost svoje i tuđe živote. Mišljenja sam da svi relevantni čimbenici moraju dati svoj doprinos u rješavanju ovog zanemarenog problema u mjestu - istaknuo je županijski vijećnik Roman Strelec.