AGLOMERACIJA IVANEC Širom gradskog područja radovi na iskopima i polaganju kanalizacijskih kolektora Foto: Grad Ivanec

AGLOMERACIJA IVANEC Širom gradskog područja radovi na iskopima i polaganju kanalizacijskih kolektora

Varaždinske vijesti | 9.4.2022. u 18:14h | Objavljeno u Našim krajem

S dolaskom proljeća intenziviraju se radovi na gradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec.

Izvođači okupljeni u Zajednici ponuditelja (HIS Donja Višnjica, GK GRUPA Varaždin, Zagorje gradnja Zagreb i Cestno podjetje Ptuj) protekle su sušne zimske mjesece iskoristili za radove na iskopima, polaganju kanalizacijskih kolektora i izvođenju priključaka, a sada slijedi intenziviranje radova i otvaranje novih gradilišta.

Ukupna investicija vrijedna je 28,8 milijuna eura, a spomenuta četiri izvođača obavljaju radove koji su u postupku javne nabave ugovoreni u visini od 16,84 milijuna eura. Iz Ivkom-voda, investitora i nositelja radova, poručuju da se radovi obavljaju širom obuhvata Aglomeracije (istovremeno u pet etapa).

U etapi 1 je domaća tvrtka HIS iz Donje Višnjice obavila radove na polaganju kolektora uz državnu cestu D35, na dionici od ulaska u Kanižu do raskrižja za Vuglovec. Za radove na transportnom kolektoru kod tvrtke Wenker-Križanec u Industrijskoj zoni čekaju se rješenja od nadzornog inženjera.

U etapi 2 GK Grupa Varaždin dovršila je polaganje kolektora u Kaniži te započela s istovjetnim radovima u Gečkovcu.

Zagrebačka Zagorje gradnja obavlja radove u Pahinskom, Jaminama u Matoševoj ulici (etapa 3), dok u Ivanečkom Naselju (uz željezničku prugu) i u Punikvama kolektore polaže Cestno podjetje Ptuj (etapa 4).

Također, poduzeće HIS obavlja pripreme za otvaranje aglomeracijskih radova u Jerovcu (etapa 5), a radit će polaganju kolektora na trasi kanala uz rijeku Bednju (srednji dio).

U sklopu Aglomeracije Ivanec predviđena je gradnja ukupno 36 km nove kanalizacije. Daljnjih 4,2 km cijevi sanira se specijalnim postupkom (bez kopanja), a ove radove, vrijedne 1,1 milijun eura, izvodi tvrtka Aktiv Global iz Zagreba.

U tijeku su sanacijski radovi u Varaždinskoj, Kumičićevoj, Kovačićevoj i Trakošćanskoj ulici.

aglomeracija_ivanec_08042022_1.jpg

aglomeracija_ivanec_08042022_2.jpg

aglomeracija_ivanec_08042022_3.jpg

aglomeracija_ivanec_08042022_4.jpg

aglomeracija_ivanec_08042022_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci