AGLOMERACIJA IVANEC Projekt vrijedan 216 milijuna kn: Početak odmah poslije Svih svetih! Foto: Grad Ivanec

AGLOMERACIJA IVANEC Projekt vrijedan 216 milijuna kn: Početak odmah poslije Svih svetih!

Varaždinske vijesti | 28.10.2021. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

Odmah poslije Svih svetih počinju radovi na gradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec, golemog EU projekta vrijednog više od 216 milijuna kuna.

Potvrđeno je to u utorak, 26. listopada, na zadnjem koordinacijskom sastanku prije početka radova koji je, u nazočnosti svih partnera na projektu, održan u Gradskoj vijećnici Ivanec. Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Milorada Batinića, predstavnici svih partnera na projektu kratko su i analitički izvijestili o dinamici priprema za radove iz svoje nadležnosti.

ivanec_sastanak_aglomeracija_26102021_2.jpeg

Direktor Ivkom-voda Edo Rajh nazočne je ukratko proveo kroz presjek svih ugovorenih radova i javnih nabava.

-Provedene su javne nabave i sklopljeni ugovori za gradnju i sanaciju sustava odvodnje otpadnih voda vrijedni 126,37 milijuna kuna. Zaključen je i ugovor za usluge nadzora na projektu (3,17 milijuna) te za upravljanje projektom (2,56 milijuna kuna). Realizirana je nabava dijela komunalne opreme (specijalno vozilo) od 1,11 milijuna kuna, a tijekom studenog predstoji raspisivanje javne nabave za ostatak opreme. Potpisan je i ugovor za provođenje informiranja javnosti i vidljivost projekta (više od 437.000 kn). U tijeku je i analiza ponuda pristiglih na javnu nabavu za pročistač otpadnih voda. U studenome slijedi i raspisivanje natječaja za izradu i poboljšanje baze podataka – izvijestio je Rajh.

Bez poteškoća, sve spremno za start

Goran Petković, direktor HIS-a iz Višnjice, vodećeg izvođača u Zajednici ponuditelja koja će izvoditi radove, izjavio je da su pokrenute sve pripreme za početak radova te raspodijeljeni poslovi među izvođačima u sklopu Zajednice (HIS Višnjica, Cestno podjetje Ptuj, GK grupa Varaždin, Zagorje gradnja Zagreb).

-Nemamo nikakvih poteškoća i ne vidimo probleme koji bi nas mogli spriječiti da radove ne započnemo u skladu s planiranom dinamikom – istaknuo je Petković.

Predstavnik nadzornih tvrtki Anton Smoljo (Hidroprojekt i Eptisa Adria Zagreb) kazao da je nadzor u uskom kontaktu s izvođačem, s kojim usuglašava dinamiku i raspored aktivnosti.

Marko Rogina, direktor VIP MEDIE, tvrtke koja je na natječaju dobila posao na promidžbi projekta i vidljivosti, izvijestio je o dosad odrađenom poslu, predstavio logo Aglomeracije Ivanec i planirani način komunikacije s javnošću.

Važna komunikacija s građanima

-S puno optimizma možemo krenuti u ovaj projekt! Obavljene su kvalitetne pripreme i svi vi ste u prilici da u njega krenete zdravo te da se ne izgubite u problemima kakve su u provedbi aglomeracijskih projekata imale neke druge sredine. Za realizaciju nam je bitan svaki dan i stoga nam je važno da administracija bude na maksimalnom raspolaganju izvođačima – poručio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

S obzirom na to da idu kišni mjeseci te da će se ući u radove kad će se puno kopati, a zbog sezone se neće moći asfaltirati, skrenuo je pažnju na potrebu da se građani o tome unaprijed obavijeste i zamole za razumijevanje.

-Stoga očekujem da promidžba i vidljivost budu apsolutno usklađeni s Uredom gradonačelnika i uredom Ivkom-voda, jer tamo gdje radovi na terenu nisu dobro iskomunicirani s javnošću, imamo problema, to više što je upravo gradonačelnik taj koji mora izaći pred ljude i pojasniti im način rješavanja problema – naglasio je Vukmirić.

ivanec_sastanak_aglomeracija_26102021_1.jpeg

U tom kontekstu je i gradonačelnik Batinić najavio punu suradnju i preko gradskih internetskih stranica i Ivanečkih novina, kako bi građani unaprijed i na vrijeme bili obaviješteni o radovima koji će im se izvoditi u ulicama i o poteškoćama na koje u tom razdoblju mogu naići..

Uvodna konferencija o projektu Aglomeracije Ivanec planira se održati 9. studenog u Ivancu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci