AGLOMERACIJA IVANEC Počinju građevinski radovi na gradnji kanalizacijskih kolektora Foto: Grad Ivanec

AGLOMERACIJA IVANEC Počinju građevinski radovi na gradnji kanalizacijskih kolektora

Varaždinske vijesti | 1.12.2021. u 20:10h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su pripreme za početak velikih građevinskih radova na izgradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec, EU projekta vrijednog ukupno 28,8 milijuna eura, čija je provedba nedavno počela u Ivancu.

Izvođači koji su na natječaju dobili posao na gradnji i sanaciji vrijedan 126,37 milijuna kuna (HIS d.o.o. Donja Višnjica, GK GRUPA d.o.o. Varaždin, Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb, Cestno podjetje Ptuj d.d., Ptuj), prijavili su početak radova na četiri etape.

Trenutačno je u tijeku izvođenje pripremnih radova (izrada izvedbenih projekata, iskolčenje, uređenje radnog pojasa, čišćenje od raslinja i utvrđivanje položaja podzemnih instalacija iskopom „probnih šliceva“).

Početak opsežnih građevinskih radova na izvedbi kanalizacijskih kolektora predviđa se u drugoj polovici prosinca, uz pretpostavku povoljnih vremenskih uvjeta, kažu iz Grada Ivanca.

Gdje će se raditi?

U etapi 1 kreće gradnja transportnog kolektora (K1) u Ulici Vladimira Nazora od poduzeća We-Kr u pravcu Ivkoma.

U etapi 2 počinje gradnja kolektora Kaniža (K2) u Gečkovcu, od kćbr. 1 prema kćbr. 30.

U etapi 3 kreće gradnja kanala (K8) u Ulici A. G. Matoša Ivanec od kćbr. 1 prema kćbr. 17.

U etapi 4 počinju radovi na gradnji kolektora u Ivanečkom Naselju (K15), a koji obuhvaća i radove uz KTC i stambene zgrade.

- U ivanečkim ulicama u tijeku su i radovi na sanaciji sustava dotrajalih cjevovoda koji se obavljaju primjenom specijalne tehnologije (bez građevinskih radova i iskopavanja) - napominju iz Grada.

Radove izvodi poduzeće AKTIV GLOBAL d.o.o. Zagreb, koje je u provedenom postupku javne nabave dobilo ovaj posao vrijedan 8,25 milijuna kuna,

Oni obuhvaćaju čišćenje kanalizacije, snimanje kamerom, pripremu cjevovoda robotom koji otklanja oštećene dijelove, korijenje ili priključne cijevi koje su ušle u profil glavnog cjevovoda i uvlačenje nove cijevi.

Ovom metodom bit će sanirani kanalizacijski kolektori u ukupnoj duljini 4.240 metara.

Ovakvi radovi već su obavljeni u Kolodvorskoj ulici, a nakon što završi čišćenje robotom, istovjetni radovi će tijekom prosinca biti izvedeni u Kumičićevoj, Varaždinskoj, Gundulićevoj i Trakošćanskoj ulici.

aglomeracija_ivanec_30112021_1.jpg

aglomeracija_ivanec_30112021_2.jpg

aglomeracija_ivanec_30112021_3.jpg

aglomeracija_ivanec_30112021_4.jpg

aglomeracija_ivanec_30112021_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci