AGLOMERACIJA IVANEC Istovremeno počeli radovi na četiri gradilišta Foto: Grad Ivanec

AGLOMERACIJA IVANEC Istovremeno počeli radovi na četiri gradilišta

Varaždinske vijesti | 20.1.2022. u 14:28h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanec i uža okolica pretvoreni su u golemo gradilište. Kao što je i bilo najavljeno, u sklopu EU projekta na izgradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec vrijednog 28,8 milijuna eura, počeli su veliki građevinski radovi na gradnji kanalizacijskih kolektora.

Radovi se izvode istovremeno na četiri etape, a obavljaju ih četiri izvođača objedinjena u Zajednici ponuditelja, koja je u postupku javne nabave dobila posao vrijedan 16,84 milijuna eura. To su: HIS d.o.o. Donja Višnjica, GK GRUPA d.o.o. Varaždin, Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb i Cestno podjetje Ptuj d.d.

Radove na svim lokacijama obišli su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić sa suradnicima iz gradske uprave te direktor Ivkom-voda Ranko Zbodulja, u pratnji voditelja sva četiri gradilišta.

Prva etapa radova, koja obuhvaća izvedbu transportnog kolektora (K1), odvija se u Ulici Vladimira Nazora (kod poduzeća We-Kr), a izvodi ih HIS d.o.o. Dosad su najviše odmaknuli radovi u etapi 2, koji se izvode u Kaniži (od Vrčeka prema državnoj cesti).Tu je teška građevinska operativa GK Grupe u punom pogonu, a do srijede je položeno oko 500 od ukupno 870 metara kanalizacijskog kolektora.

Obilasku radova u Kaniži pridružio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Kos, koji kaže da unatoč otežanoj prohodnosti i raskopanoj cesti, mještani imaju razumijevanju za situaciju, to više što znaju da će nakon izvedenih radova cesta biti modernizirana, a građanima riješeno pitanje odvodnje.

Izvodi se i etapa 3, gdje je zagrebačka Zagorje gradnja počela s gradnjom kanala u Ulici Pahinsko i u Jaminama. Veliki građevinski radovi su i u etapi 4, u Ivanečkom Naselju, gdje Cesto podjetje Ptuj izvodi kanalizacijske kolektore uz KTC i tamošnje nove stambene zgrade. Obilasku radova u Ivanečkom Naselju pridružio se i predsjednik Vijeća MO-a Josip Gotal.

Uz spomenute četiri etape na kojima se izvode građevinski radovi, paralelno se obavljaju i sanacijski radovi koji se izvode specijalnom tehnikom, bez iskopavanja. Ovom metodom bit će sanirani kanalizacijski kolektori u ukupnoj duljini 4.240 metara. Oni su dosad već provedeni u nekim ivanečkim ulicama, a njihova izvedba je u tijeku (ili predstoji) u Varaždinskoj, Kumičićevoj i Trakošćanskoj ulici. Ove radove izvodi Aktiv Global iz Zagreba i vrijedni su 1,1 milijuna eura.

aglomeracija_ivanec_20012022_1.jpg

aglomeracija_ivanec_20012022_2.jpg

aglomeracija_ivanec_20012022_3.jpg

aglomeracija_ivanec_20012022_4.jpg

aglomeracija_ivanec_20012022_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci