Advent u Zelendvoru i ove godine uz bogat program i brojne zanimljivosti Foto: VV arhiva / ilustracija

Advent u Zelendvoru i ove godine uz bogat program i brojne zanimljivosti

Varaždinske vijesti | 12.12.2023. u 10:10h | Objavljeno u Našim krajem

Advent u Zelendvoru održat će se 15. i 16. prosinca

I ove će se godine u Zelendvoru održati, sada već treći, Advent.

Druženje i program održat će se u petak i subotu, 15. i 16. prosinca, a ove godine posjetitelje očekuje puno zanimljivosti. Tako će Djed Mraz na kočiji punoj bombona razveseliti mališane prije negoli se smjesti u svoju kuću.

- U petak ćemo početi s našim najmlađima pa će nakon dolaska Djeda Mraza biti organizirano kićenje božićnog drvca, a nakon toga će djeca Dječjeg vrtića "Bambi" Petrijanec uz pomoć udruge Tillia Nova i svojih odgojiteljica iz vrtića izrađivati tradicionalne božićne ukrase, stoga pozivamo i roditelje da se isto tako pridruže ovoj radionici. Nakon kićenja bora i izrade ukrasa, nastupit će nam Udruga umirovljenika Općine Petrijanec - istaknuo je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

U subotu slijedi nastup Dječjeg vrtića Bambi i dolazak Moto mrazova MK Sjeverozapad sa slatkišima. Nakon njih na pozornici će svoj dio programa izvesti učenici Osnovne škole Petrijanec.

I nastavak programa bit će u glazbenom tonu pa će na pozornicu tako doći i ŽSV Sv. Juraja Maruševec te zbor odraslih Sv. Juraj Maruševec. Naravno, i domaći KUD Petrijanec predstavit će se s tamburaškom sekcijom i vokalnom skupinom ŽSV Erato, a nakon njih slijedi nastup Viničkih tamburaša te nastup glazbenog sastava Faringaši.

Očekuje vas i bogata ponuda božićnih delicija: fritule, kuhano vino, vrući čaj, palačinke, hot dog, kuhane kobasice, domaći kolači te sajam OPG-ova i obrtnika, dok će lovci Lovačkog društva "Šljuka" Petrijanec besplatno dijeliti gulaš, a ribiči iz SRU Općine Petrijanec besplatno će dijeliti papaline.

Za najmlađe će zasigurno prava atrakcija biti oslikavanje lica i izrada frizurica sprejevima.

Nakon adventa u Zelendvoru, Kulturno umjetničko društvo Općine Petrijanec u nedjelju 17. prosinca organizira božićni koncert pod nazivom "Božićna čarolija s KUD-om Općine Petrijanec".

Koncert će se održati u Crkvi svetog Petra i Pavla s početkom u 18 sati.

U nastavku pogledajte program Adventa u Zelendvoru:

advent_u_zelendvoru_najava_programa_11122023.jpg