ADVENT U IVANCU Počeo bogat program blagdanskih manifestacija

vv | 5.12.2022. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem

Organizator Adventa je Grad Ivanec u suradnji s brojnim gradskim udrugama, ustanovama i Turističkom zajednicom

U prekrasnoj atmosferi i u nazočnosti velikog broja velikih i malih posjetitelja, u subotu navečer u ivanečkom gradskom parku otvorena je manifestacija Advent u Planinarskom gradu.

Pozdravne riječi brojnim posjetiteljima uputio je gradonačelnik Milorad Batinić, nakon čega je, uz odbrojavanje, upaljena rasvjeta klizališta koje se ove sezone prostire na 300 m2. Prelijep plesni program na ledenoj površini izvele su kadetkinje i juniorke Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te brojnu publiku oduševile izvedbama iz svog natjecateljskog i plesnog programa.

otvorenje_adventa1-031222.jpg

Sitna kišica nije smetala, dapače, odmah se ledila na površini klizališta te stvorila savršenu podlogu za nastup. Pokazalo se to i nakon završetka programa Zagrebačkih pahuljica, kada je klizalište postalo gotovo pretijesno za brojnu djecu i mladež koji su i zašli na led te otvorili ovogodišnju sezonu klizanja.

otvorenje_adventa3-031222.jpg

otvorenje_adventa7-031222.jpg

Manifestaciji su se pridružile i popularne maskote Tvornice „Kazalište lutaka“ iz Zagreba, s kojima su se brojni klinci i klinceze družili i rado se fotografirali.

Program je nastavljen kod šareno ukrašene kućice u parku, gdje su, zajedno s Djedom Božićnjakom, borove kitili mališani dječjih vrtića Ivančice i Bambi Ivanec. Lijepo je bilo i u kućici Kluba mladih Ivanec, čiji su članovi imali pune ruke posla s oslikavanjem lica djevojčica i dječaka šarenim blagdanskim motivima.

otvorenje_adventa23-031222.jpg

otvorenje_adventa2-031222.jpg

Posebno živo bilo je kod kućice Društva prijatelja narodnih običaja Maska, čije su žene ispekle veliku količinu najrazličitijih domaćih kolača i peciva te njima počastile posjetitelje željne dobrih, domaćih kolača. Program je nastavljen koncertom Privatt banda i nastupom ŽVS Kaliope.

otvorenje_adventa24-031222.jpg

Advent organizira Grad Ivanec u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama te TZ Ivanec, a program do 8. siječnja bit će ispunjeni mnoštvom različitih zabavnih programa.