Advent u Ivancu od 3. prosinca do 8. siječnja Foto: B.Težak

Advent u Ivancu od 3. prosinca do 8. siječnja

vv | 21.11.2022. u 09:21h | Objavljeno u Našim krajem

U punom su jeku pripreme za manifestaciju Advent u Ivancu, koja će ove sezone trajati punih pet tjedana, od 3. prosinca do 8. siječnja, a nije isključeno da će se produljiti i na koji tjedan više.

Ivanečke udruge i ustanove na razne će se načine uključiti u manifestaciju te dati svoj prilog obogaćivanju adventskih, božićnih i novogodišnjih dana u Ivancu. Potvrđeno je to na sjednici Vijeća za kulturu Grada Ivanca u proširenom sastavu, održanoj u Gradskoj vijećnici.

Na sastanku je s predstavnicima gradskih ustanova i udruga dogovoren način njihova sudjelovanja u mnoštvu zabavnih događanja koja će se tijekom prosinca i prve polovice siječnja odvijati kod klizališta u gradskom parku, u Kinu i na Kinotrgu Ivanec, ali i u drugim naseljima ivanečkoga kraja.

O detaljima programa te o koordinaciji brojnih sadržaja, priredbi i događanja u predstojećim blagdanskim tjednima s okupljenima su razgovarali zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i predsjednica Vijeća za kulturu Ljiljana Risek, pročelnica UO za poslove gradonačelnika.

A da će program biti bogat, pun iznenađenja i primjeren za sve generacije, potvrđuje i podatak da su uključivanje u Advent potvrdili Turistička zajednica grada Ivanca, Pučko otvoreno učilište Đuro Arnold, Dječji vrtić Ivančice s područnim odjelom u Radovanu, Dječji vrtić Bambi, Plesni klub Ivančica, KUD Rudolf Rajter, ŽVS Kaliope, KUD Salinovec, Udruga građana Margareta Margečan, Udruga građana Prigorec, Ivanečko sunce i dr.

Na poseban način u manifestaciju se uključuju Klub mladih i Savjet mladih Grada Ivanca.

Iz Grada poručuju da će cjelovit program Adventa u Planinarskom gradu objaviti uskoro, kad "izbruse" sve organizacijske detalje. No jedno je sigurno - ovogodišnji Advent otvara se u subotu, 3. prosinca u 18 sati, pa su stoga i mali i veliki pozvani da toga dana svakako dođu u gradski park, na atraktivni program otvaranja klizališta i adventskih događanja u Ivancu.