7. memorijal Dražen Šešet i Ivica Cecelja 2022 održat će se u petak, 5. kolovoza

VV | 4.8.2022. u 08:12h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

„7. memorijal Dražen Šešet i Ivica Cecelja 2022“ održat će se u petak, 5. kolovoza, na blagdan Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

To će, ujedno, biti i centralno ovogodišnje događanje u organizaciji ivanečkih dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata na ovaj veliki blagdan, a ovaj memorijal će se svake naredne godine održavati upravo tog dana, kada će se prigodnim programom prisjećati žrtve svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Program memorijala počeo je u subotu, 30. srpnja, posjetom izlaslanstva Organizacijskog odbora i DVD-a Gačice mjestu Draženove pogibije u Gređanima kod Topuskog, kao i obližnjim spomen obilježjima u Viduševcu i Petrinji.

Centralni program održat će se u petak, a počet će u 8:30 sati odavanjem počasti na posljednjim počivalištima Dražena i Ivice na groblju u Margečanu, za 9 sati su planirana prigodna obraćanja u Vatrogasnom domu u Gačicama, te otvaranje kolekcionarske izložbe Martina Lukavskog.

Sportsko-rekreativni susreti članova braniteljskih udruga i vatrogasaca iz Gačica održavat će se od 9:30 do 12:30 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada i ručak.

Pokrovitelj memorijala je Grad Novi Marof, a u organizaciji i provedbi sudjeluju DVD Gačice, UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDRa Ivanec, Udruga veterana 2. GBR Grom i Mjesni odbor Gačice.

Dražen Šešet je poginuo 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Ivica Cecelja poginuo je točno četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja, kao pripadnik 104. Brigade HV.