Županijski plac Foto: Varaždinska županija

„Županijski plac“ u atriju i ove subote s puno sadržaja, pozivaju se građani na domaći, tradicionalni doručak

VV | 2.7.2020. u 13:20h | Objavljeno u Društvo

Šesta po redu manifestacija „Županijski plac“ održat će se u atriju Županijske palače u subotu, 4. srpnja ove godine, a Varaždinska županija će kao i prije dva tjedna građane od 9 sati pa nadalje počastiti  domaćim, tradicionalnim doručkom.

Naime, izložbeno-prodajna manifestacija koju Varaždinska županija organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije, pod nazivom „Županijski plac“, ove će subote okupiti preko dvadesetak izlagača koji će prodavati cijeli raspon proizvoda – od proizvoda ručnog rada, prirodne kozmetike, jastuka od heljdinih ljuskica, meda, voćnih vina, rakija i likera, čajeva, sokova, kolača, sireva, voća, povrća i tjestenine do čuvanih i zaštićenih proizvoda poput ludbreškog hrena i bučinog ulja. Predstavit će se i nekoliko udruga žena s područja Varaždinske županije koje čuvaju tradiciju i baštinu ovog kraja.

Osim prodaje i predstavljanja tradicijskih proizvoda, bit će organizirana i podjela doručka od 9 sati, a fine štrukle, raznovrsne kolače i domaća jela pripremit će iskusni i dokazano provjereni kuhari restorana Minerva. Na šanku će se biti moguće okrijepiti i pokojom domaćom kapljicom, a za dobar štimung ovoga puta će se pobrinuti Tamburaški sastav Lajk.

Ovo besplatno sudjelovanje proizvođača i prilika za predstavljanje i izravnu prodaju u samom središtu grada ovu manifestaciju čine jedinstvenom.