Varaždinski Crveni križ i ove godine sudjelovao u humanitarnoj akciji „Solidarnost na djelu“

MGA/VV | 5.12.2019. u 21:40h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U humanitarnu akciju uključili su se kao i svake godine, učenici osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 28.567,45 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 9.373,05 kuna, gradskim srednjim školama 3.175,15 kuna, a u osnovnim općinskim školama 16.019,25 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vratilo se  na njihove žiro račune i škole su bile u obvezi  pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava utrošen je za kupnju kućanskih aparata za potrebe štićenika "Utočišta Sv. Nikola" i udruge za nezbrinutu djecu "Nova budućnost".

Osim novčanih donacija, u ovogodišnjoj akciji prikupljeno je 856,9 kg odjeće i obuće, 4,5 kg školskog pribora, 33,11 kg igrački, 128,35 kg hrane i 4,97 kg higijene. Prikupljene donacije dijele se socijalno ugroženom stanovništvu. U Tjednu solidarnosti koji se provodi od 08. do 15. prosinca, u trgovini Kaufland provesti će
se i akcija prikupljanja prehrambenih artikala pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”. Prikupljeni prehrambeni artikli donirati će se osobama u potrebi. GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.