Varaždinka Božena Šimek–Šuplika vratila se u srednji vijek u novom RTL-ovom showu Foto: RTL

Varaždinka Božena Šimek–Šuplika vratila se u srednji vijek u novom RTL-ovom showu

Varaždinske vijesti | 4.9.2016. u 18:23h | Objavljeno u Društvo

RTL Televizija ovog je vikenda otvorila vrata davne prošlosti povijesnim spektaklom "Anno: Ljeta gospodnjeg 925.", a među sudionicima je i Varaždinka Božena Šimek–Šuplika.

Gledatelji su upoznali 16-ero kandidata iz cijele Hrvatske koji će se nositi sa svim blagodatima, ali i mukama ranog srednjeg vijeka, kada je kralj Tomislav i njegov vjerni knez Krševan vladao Hrvatskom pa tako i dvorcem Ribnik, u kojem će naredna četiri mjeseca boraviti njegovi "podanici".

Varaždinka Božena Šimek–Šuplika medicinska sestra je u mirovini, ima 57 godina, a tijekom radnog staža provela je 15 godina u Oružanim snagama RH. Aktivna je članica Streličarskog kluba "Cekin", udruge veterana 7. gardijske brigade "Puma" te voditeljica projekta "Žene sjeverozapadne Hrvatske u Domovinskom ratu“.

- Kaže da je veselje njezino elementarno stanje te da je vječiti i nepopravljivi optimist. Hrabra je i lojalna te sklona preuzimati odgovornost, kako za uspjehe, tako i za neuspjehe. U show se prijavila jer joj prijatelji oduvijek govore da je rođena nekoliko stotina godina prekasno. Srednji vijek joj se sviđa jer je, kaže tada bilo puno više reda i poštovanja među ljudima - ovako je u RTL-ovom povijesnom spektaklu opisana ova Varaždinka.

Na početku showa uzbuđenju nije bilo kraja, naročito kada su natjecatelji stigli pred dvorac Ribnik gdje ih je na velikim ulaznim vratima dočekala poruka da se sakriju iza bunara čim uđu u dvorište dvorca. Sve je to bilo s razlogom, jer kada su ušli, dočekao ih je pravi povijesni vremeplov! Kralj Tomislav i knez Krševan taman su se borili protiv Bugara ne bi li zauzeli dvorac. Koplja, sjekire, mačevi, vatra, krv, vriskovi – prava bitka vodila se pred očima 16-ero kandidata koji su, blago rečeno, ostali zabezeknuti vireći iza bunara suočeni s povijesnom bitkom. Želite li vidjeti kakve nove avanture očekuju natjecatelje, pogledajte večeras od 20 sati na RTL-u u povijesnom spektaklu "Anno: Ljeta gospodnjeg 925.".