Varaždinci dobivaju klupu koja svira i svijetli, ali i "gnijezda" u koja će se moći "zavaliti"

M.P./Varaždinske vijesti | 25.4.2018. u 20:24h | Objavljeno u Društvo

Osim što je aktualna varaždinska gradska vlast tijekom današnjeg kolegija najavila obnovu dravskih bazena, najavljeno je i postavljanje tri klupe.

No, tu nije riječ o primjerice običnim drvenim klupama već o klupi koja – svira i svijetli te dvjema klupama-gnijezdima u koje će se prolaznici bezbrižno moći "zavaliti".

- Turistička zajednica Grada Varaždina na natječaj Hrvatske turističke zajednice prijavila je spomenute tri klupe, a riječ je zapravo o nastavku javnog urbanog mobilijara, javne skulpture, odnosno sadržajima koji upotpunjavaju naše ulice, trgove i šetališta - pojasnio je Čehok.

Interaktivna glazbeno-svjetlosna klupa tijekom ove godine bit će postavljena ispred bivše Varteksove robne kuće na Franjevačkom trgu, dok će u tzv. klupe-gnijezda biti postavljene u centralnom dijelu Šetališta Vatroslava Jagića.

- Bit će to nešto novo i zanimljivo, a ujedno ćemo dodatno oživjeti središte grada - rekao je Čehok i ujedno pozvao sve zainteresirane u subotu u 12 sati na Stari grad na predstavljanje nove turističke atrakcije. No, o čemu se točno radi, nije želio reći.

20180425 130813

20180425 130748