Varaždin pokrovitelj konferencije o dr. Steineru u lipnju

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.1.2019. u 14:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin bit će pokrovitelj Znanstveno-stručne konferencije o dr. Rudolfu Steineru, znanstveniku i filozofu svjetskog glasa iz Međimurja.

Dogovoreno je to danas u Gradskoj vijećnici kada je gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok primio Dijanu Posavec, ravnateljicu Centra dr. Rudolfa Steinera te Seada Alića, izvanrednog profesora na Sveučilištu Sjever.

Druga znanstveno-stručna konferencija „Na sjeveru s Rudolfom Steinerom“ bit će održana u lipnju u Varaždinu i Donjem Kraljevcu, a okupit će dvadesetak znanstvenika koji će objaviti i zbornik radova.

Cilj konferencije je privući prijatelje i znanstvenike koji se u Europi i svijetu bave djelom Rudolfa Steinera, znanstvenika koji je za života (1861.–1925.) ostavio dubok trag u filozofiji, ali i drugim granama znanosti te arhitekturi i poljoprivredi. Ime Rudolfa Steinera u europskim i svjetskim znanstvenim krugovima predstavlja vrlo snažan brend koji se organizacijom konferencija, zbornicima radova i drugim aktivnostima treba što bolje iskoristiti – zaključak je s današnjeg susreta u vijećnici na kojem se razgovaralo također o modelima suradnje Grada Varaždina na području biodinamičke poljoprivrede.