ilustracija

Varaždin poklonio ljetovanje u svojem odmaralištu na Rabu djeci pogođenoj potresom

VV | 8.2.2021. u 10:45h | Objavljeno u Društvo

Na prijedlog gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka, Grad Varaždin će uz potporu Gradske tržnice učenicima Osnovne škole Jabukovac pokraj Petrinje pokloniti ljetovanje u Dječjem odmaralištu „Varaždin”na Rabu.

Osnovnu školu Jabukovac, iz ruralnog područja koje je pogođeno teškim potresom, polazi 66 učenika od 1. do 8. razreda koji će zahvaljujući Gradu Varaždinu od 4. do 9. rujna 2021. godine moći uživati u morskim radostima na Rabu.

Sreću i radost koju osjećaju djeca povodom ove donacije, ali i težinu situacije u kojoj se nalaze najbolje opisuju riječi ravnateljice škole Jadranke Novak koja je gradonačelniku pisanim putem zahvalila na velikodušnoj pomoći.

- Jedan dio naših učenika je ostao bez kuća i gospodarskih objekata dok većina ima znatna oštećenja na samim objektima i unutar njih. Socijalni i ekonomski status većine učenika je veoma loš, u više od 70% obitelji oba roditelja su nezaposlena. Većina naših učenika nije nikada bila na moru niti im to njihovi roditelji mogu priuštiti u normalnim životnim okolnostima, a pogotovo ne sada nakon razornog potresa koji je pogodio učenike. Prema kurikulumu naše škole planirana je izvanučionička nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda i ekskurzija za učenike 7. i 8. razreda. Te aktivnosti ne bi se mogle provesti u ovim okolnostima bez vaše velikodušne donacije. Naša djeca su skromna, jednostavna i beskrajno zahvalna na vašem daru kao i njihovi roditelji. Zahvalama se pridružuju svi učitelji i djelatnici škole - rekla je Novak.