Valentinovo u varaždinskom Domu za starije: Posvađali smo se, ali smo se znali i pomiriti

| 14.2.2019. u 14:47h | Objavljeno u Društvo

- Lagala bih kad bi rekla da se nikad nismo posvađali, to je glupo. Onaj tko kaže da se ne svađa, taj laže. Posvađali smo se, ali smo se znali i pomiriti, i dan danas se posvađamo i znamo se pomiriti. Najvažnije je navečer, kad ideš u krevet, primiti partnera za ruku, zaboraviti sve što je bilo loše i reći: Neka ti svane jutro, i poželjeti da sutra bude bolji dan - rekla nam je Magdalena Brajša na proslavi Valentinova u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Magdalena i njen suprug Pavao, ugledni umirovljeni varaždinski psihijatar, psihoterapeut i komunikolog, odnedavno su korisnici Doma za starije te su sa zanimanjem pratili program koji je organizirao Klub za starije osobe Varaždin.

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_3.jpg

- Zajedno smo 56 godina, a njega sam izabrala jer mi se činio drugačijim od svih ostalih, svi ostali su mi se činili običnima. Kad smo bili mladi studenti, mislili smo da ćemo preokrenuti svijet, no naravno da ga nismo preokrenuli - uz smješak je kazala Magdalena, istaknuvši da su ponosni na svoje dvoje djece i troje unučadi.

- Ljubav je uvijek prisutna, i u mladosti i u starosti, međutim mi iz nje svašta radimo što nema veze s ljubavlju. Ljubav nije određena samo za mlade, nego je ona i za "starce", a najbolji dokaz za to smo moja žena i ja - zaključio je Pavao Brajša, koji je napisao brojne knjige upravo na temu braka i ljubavi.

Ljubav i Valentinovo dominirali su današnjom proslavom, i to kroz pjesmu, ples i poeziju.

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_18.jpg

- Ovakva događanja jako puno znače i članovima kluba i korisnicima Doma. Sretni smo što nas ravnateljica i Uprava Doma podržavaju, to nam je najveća donacija jer tu imamo prostorije koje koristimo i puno korisnika Doma su naši članovi. Uz nas živnu, zabavljaju se, plešu, pjevaju... Osim folklora, imamo i likovnu i dramsku sekciju, rekreativne radionice, svako jutro, osim subote i nedjelje, imamo aerobik za treću životnu dob, nastupamo diljem županije i sudjelujemo u raznim manifestacijama, jako smo aktivni. Prosjek godinama nam je 75, ali to se ne uopće ne vidi. Mi vam uopće ne brojimo godine - nasmijala se Milena Klinec, predsjednica Kluba za starije osobe koji trenutačno ima 105 članova, od čega su njih 40-ak korisnici Doma.

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_10.jpg

Prigodni glazbeno–pjesničko–plesni program razveselio je publiku, a mnogi od njih su i zapjevali zajedno s izvođačima.

 

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_14.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_6.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_15.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_13.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_19.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_27.jpg

valentinovo_dom_za_starije_osobe_varazdin_1.jpg