Umirovljenici iz Ludbrega plesnim koracima do zdravlja Foto: Grad Ludbreg

Umirovljenici iz Ludbrega plesnim koracima do zdravlja

I.D./Varaždinske vijesti | 27.4.2017. u 12:48h | Objavljeno u Društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg, provoditelj projekta "Integrativan Ludbreg", za svoje je članove te korisnike i goste u prostorijama Međugeneracijskog centra Ludbreg organizirala plesno druženje. Kako napominju iz udruge, ples je aktivnost koja vodi zdravijem i sretnijem životu te sve više stručnjaka ukazuje na pozitivan učinak plesa kod osoba starije životne dobi.

- Aktivno kretanje pa tako i ples smanjuje depresiju i stres, povećava se snaga organizma te se pospješuje ravnoteža. Za rad na ravnoteži znanstvenici preporučaju tango, ples koji zahtijeva veliku brzinu pokreta te ravno držanje što pozitivno utječe na ravnotežu. Ples je odlična aktivnost za osobe koje pate od kardiovaskularnih problema. Talijanski znanstvenici proveli su istraživanje koje je pokazalo da osobe koje pate od srčanih problema, nakon kraćeg vremena bavljenja s plesom osjećaju poboljšanje - navedene su samo neke od prednosti plesa.

Vrijedi spomenuti da ples, osim pozitivnih učinaka koje ima na zdravlje osoba starije životne dobi, za sobom donosi i jednu "posljedicu", a to je gubitak kilograma. Također, ples zbližava ljude te produbljuje stara i stvara nova prijateljstva.