FOTO Od kleti do kleti uz dobru kapljicu i društvo lako je bilo hodati brežuljcima viničkog kraja Foto: Udruga Vinea

FOTO Od kleti do kleti uz dobru kapljicu i društvo lako je bilo hodati brežuljcima viničkog kraja

Varaždinske vijesti | 2.12.2019. u 13:09h | Objavljeno u Društvo

Kako je prošlogodišnji Dan otvorenih podruma imao dobar odaziv, Udruga vinogradara Vinea te Općina Vinica u subotu organizirali 2. pješački pohod od kleti do kleti  vinorodnim područjem viničkog kraja.

Pohod je okupio  stotinjak ljubitelja druženja, pješačenja i dobre kapljice koji su obišli jedan dio vinorodnog kraja. Nakon okupljanja  kod zgrade Općine pješačilo se do tzv. ribičke kuće gdje je bio organiziran doručak za sve sudionike pohoda koji su zatim krenuli utvrđenom stazom prema Vinicabregu uz kraća zaustavljanja u klijetima obitelji Stjepana Rukelj, Mirka Kolarek, Mije Erjavca, Zvonka Rožmarića i Zvonka Kovačića.

Domaćini svake klijeti dočekali su sudionike cjelodnevnog pohoda  sa dobrodošlicom uz okrjepu te degustaciju vina iz vlastitog podruma. Vinogradari i ljubitelji pješačenja proveli su posljednji lijepi i sunčani jesenski dan u ugodnoj šetnji pitoresknim krajolicima, a s obzirom na dobru i veselu atmosferu te lijepe uspomene s pohoda, organizatori su već najavili organizaciju Dana otvorenih podruma i slijedeće godine.

Galerija slika