Udruga “Marijini obroci” organizira humanitarne koncerte u Varaždinu i Čakovcu

VV | 2.6.2017. u 20:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Narednih će dana u organizaciji udruge “Marijini obroci” biti održana dva dobrotvorna koncerta popularne klasične glazbe na kojem će nastupiti nekoliko zborova i solista uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra.

U subotu 3. lipnja u 19 sati prvi koncert će biti održan u varaždinskoj katedrali, a nastupit će dječji zbor Osnovne škole Vinica, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Nonet “Donum”, Zbor “Via” župe svetog Vida te Katedralni zbor “Chorus angelicus”, uz Varaždinski komorni orkestar te sopranisticu Margaretu Klobučar, a sve pod ravnanjem mo. Anđelka Igreca.

Ladislav Ilčić, organizator koncerta, ističe kako su Marijini obroci, zahvaljujući donacijama Varaždinaca na koncertima u proteklih 7 godina, sagradili školsku kuhinju u selu Hondji u Beninu. Broj djece koja pohađaju školu popeo se s 430 na 617 otkad je sagrađena kuhinja. Naime, sad djeca ne moraju tražiti hranu već svaki dan u školi dobivaju topli obrok pa zbog toga i dolaze u školu, što im pruža nadu u bolju budućnost.

Dva dana poslije, u ponedjeljak 5. lipnja, u 20 sati bit će održan koncert i u crkvi sv. Antuna Padovanskoga Čakovec – Jug, a uz Varaždinski komorni orkestar, Margaretu Klobučar, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Zbor “Via” i Katedralni zbor “Chorus angelicus”, nastupit će i Pjevački zbor Osnovne škole Prelog te Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća.

Ulaz na oba koncerta je slobodan, uz dobrovoljni prilog prema mogućnostima.