U zdravom tijelu zdrav duh: besplatno vježbanje kroz program "Zdravi pokret" na stadionu Sloboda Foto: Zajednica sportskih udruga grada Varaždina

U zdravom tijelu zdrav duh: besplatno vježbanje kroz program "Zdravi pokret" na stadionu Sloboda

VV | 12.9.2019. u 08:03h | Objavljeno u Društvo

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja s provođenjem sportsko-rekreacijskog programa "Zdrav pokret!“ te poziva Varaždinke i Varaždince na besplatno vježbanje.

Besplatan program, osmišljen da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, odvijati će se na vanjskim terenima Sportskog centra Sloboda, a novost je da se provodi ne jednom, nego dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, s početkom u 18 sati i traje sat vremena.

Trening vode ga kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Održava se na vanjskim terenima Sportskog centra Sloboda, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u sportskoj dvorani u sklopu Sportskog centra. Valja podsjetiti kako je Sloboda nedavno u potpunosti uređena te uz vrhunske uvjete za odvijanje natjecanja i treninge sportaša isto tako nudi i vrhunske uvjete za sportsko-rekreacijski program za građane.

Trening je namijenjen i prilagođen svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoji se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući, ponijeti ručnik, bočicu vode i pregršt dobre, sportske volje.