Martina Ratković i Nino Huzjak Foto: Jutarnji.hr

U Varaždinu dobio odbijenicu, u Irskoj postao veliki hit s veganskim burgerima

Jutarnji.hr | 29.1.2020. u 20:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Jutarnji.hr je danas objavio zanimljivu priču o dvoje Varaždinaca koji su kao i mnogi drugi perspektivni mladi ljudi otišli iz Hrvatske u potrazi za boljim životom, ali ovaj puta ne samo da su našli nešto bolje već su pronašli i uspjeh.

Nino Huzjak i Martina Ratković su varaždinski par koji živi i radi u Corku u Irskoj, kao i mnogi naši mladi koji su emigrirali iz Hrvatske. Huzjak je u "Lijepoj našoj" radio u T-Comu kao terenski radnik u prodaji, a Martina u tvrtki InfoDizajn koja se bavila programiranjem kada mu je prije pet godina na pamet pala ideja u veganskom restoranu u Varaždinu.

- Tek smo bili počeli vezu i oboje smo imali poslove. Napravio sam biznis plan za veganski fast food restoran u Varaždinu i prijavio se za državne poticaje za samozapošljavanje kako bih krenuo u privatni biznis, no dobio sam odbijenicu uz objašnjenje da u tome nema novca i da ne bi uspjelo - prisjetio se Nino za Jutarnji.hr.

To je za njega kako je napomenuo, bila kap koja je prelila čašu. Oboje su htjeli bolju budućnost u otvorenijem društvu te su otišli u Irsku i otvorili restoran VeganKO na Kinsale Roadu. Smjestili su se preko ceste diva brze hrane, McDonaldsa, ali unatoč tome posluju uspješno i postali su pravi hit u Corku.

Ostatak članka pročitajte na Jutarnjem.hr.

>>NAŠI BURGERI OSVOJILI SU IRSKI CORK: “Otvorili smo preko puta McDonald’sa, mjesečno uprihodimo 20 tisuća eura, zapošljavamo nove ljude...”<<